حجت الاسلام والمسلمین مهدی پیشوایی

در مورد چگونگی ازدواج فرزندان حضرت آدم (ع) بفرمایید.
در مورد چگونگی ازدواج فرزندان حضرت آدم (ع) دو قول است:
یک: آن زمان از باب ضرورت چون کسی دیگری نبودند، خواهر و برادر ازدواج کردند، و به ظاهر آیه 1 سوره نساء استناد می کند که می فرماید؛ يا أَيهَا النَّاسُ اتَّقُوا رَبَّكُمُ الَّذِي خَلَقَكُمْ مِنْ نَفْسٍ وَاحِدَةٍ وَخَلَقَ مِنْهَا زَوْجَهَا وَبَثَّ مِنْهُمَا رِجَالًا كَثِيرًا وَنِسَاءً وَاتَّقُوا اللَّهَ الَّذِي تَسَاءَلُونَ بِهِ وَالْأَرْحَامَ إِنَّ اللَّهَ كَانَ عَلَيكُمْ رَقِيبًا(النساء/1)
شما را از آن نفس واحده یعنی حضرت آدم آفریدیم، و خداوند زوج او را هم از آن نفس واحده آفرید، و از این دو نفر مردان و زنان زیادی به وجود آمد. ظاهر آیه منشاء کثرت نسل را همین دو نفر می داند.
مرحوم علامه این نظر را ترجیح می دهد، و می گوید: آن زمان حرمت ازدواج با خواهر نازل نشده بود. ولی روایاتی داریم که این نظر را نفی می کند، از جمله شیخ صدوق دو روایت از ائمه (ع) در علل شرایع نقل می کند؛ که خداوند متعال حوریه ای آفرید، و فرزند پسر آدم با آن ازدواج کرد.
دوم؛ بعضی ها گفته اند: چه بسا فرزندان حضرت آدم (ع) با بقایای انسانهای قبل، ازدواج کرده است.
این بحث در تفاسیر و ذیل آیه اول سوره نساء آمده است.