حجت الاسلام والمسلمین مهدی پیشوایی

عوامل قداست مسجد کوفه چیست؟ آیا به دست خلیفه دوم بنا شده است؟
بله این همان مسجدی است که به دست خلیفه ی دوم در شهر کوفه ساخته شد. ولی ممکن است تغییراتی پیدا کرده باشد.
کتابهای متعددی در تاریخ کوفه به فارسی و عربی نوشته شده است، از جمله کتاب« کوفه از پیدایش تا شکوفایی» تالیف نعمت الله صفری فروشانی، چاپ سازمان حج و زیارت، مطالب مفیدی در این زمینه دارد.
مثلا در این کتاب وقتی اماکن مختلف کوفه از قبیل؛ عبادتگاهها، زیارتگاهها و مساجد را معرفی می کند، وقتی به مسجد کوفه می رسد، می نویسد؛ در زمان قدیم کشتی نوح در این مکان ساخته شده، و محل فوران آب از محل همین مسجد بوده است،(و فارالتنّور در قرآن آمده است ). حضرت ابراهیم (ع) و انبیای گذشته در این جا نماز خوانده و عبادت کرده است، و قداست ویژه ی آن به خاطر سوابق آن و خانه ی خدا بودن آن است.