حجت الاسلام والمسلمین مهدی پیشوایی

نظر امیرالمومنین علی(ع) در مورد جنگ قادسیه چه بود؟
جنگ قادسیه در زمان عمر بن خطاب خلیفه ی دوم اتفاق افتاد، و سرزمین قادسیه در زمان ساسانیان جزء ایران، و اکنون جزء عراق است.
در این جنگ پادشاه ایران یک سپاه صد هزار نفری فراهم کرده بود، و خلیفه تصمیم گرفت به خاطر اهمیت و خطری که مسلمانان را تهدید می کرد، خودش به همراه سپاه به جنگ برود. اصحاب نوعا او را برای رفتن تشویق کردند. ولی امیرالمومنین علی(ع) فرمود: زمامدار مثل نخ گردنبد می ماند، و اگر تو رفتی و کشته شدی، کنترل امور از بین می رود، همچنین اگر ایرانیان بفهمند که تو به جنگ آمده ای، همت می کنند که تو را بکشند، لذا به جنگ نرو ولی سپاه امدادی بفرست. با مشورت و نظر صائب نظامی امیرالمومنین علی(ع)، مسلمانان در این جنگ پیروز شدند.