حجت الاسلام والمسلمین مهدی پیشوایی

چرا تاریخ دقیق شهادت حضرت زهرا(س) در تاریخ ثبت نشده است؟
به نظر می رسد دو جهت در این قسمت موثر بوده است:
یکی: مورخان آن زمان این تاریخ ها را مهم نمی دانستند. و توجه نداشتند که این موضوع در آینده مهم گردد.
جهت دیگر: تاریخ نگاری اسلامی از نیمه ی قرن اول هجری با تاخیر آغاز شده است، لذا تاریخ این وقایع با تاخیر نوشته شده، و بعضی از حوادث و جزئیات از بین رفته است.
مثلا در مورد تاریخ تولد رسول خدا (ص) دو قول مشهور و مهم است؛ مشهور بین شیعه هفده هم ربیع الاول هست، ولی اهل سنت آن را دوازدهم ربیع الاول می دانند. در مورد رحلت حضرت رسول (ص) مشهور است که 28 صفر بوده است. ولی امروزه محققین این قول را قبول ندارند.
علی بن عیسی اربیلی، در کشف الغمه، علت اختلاف در تاریخ شخصیتی مثل رسول خدا (ص)، می نویسند: آنها امیّ بوده است و سابقه ی تاریخ نگاری نداشته است.