حجت الاسلام والمسلمین مهدی پیشوایی

زید بن علی (ع) که بود؟
زید پسر امام سجاد (ع)، معروف به زید شهید، فردی آزاده، شجاع و مرد با فضیلتی بود، و در سال 122 هجری قمری و همزمان با امام صادق (ع) بوده است، و فرقه ی زیدیه منسوب به اوست. در زمان خلافت هشام بن عبدالملک یکی از خلفاء ظالم بنی امیه، آنقدر به او فشار آوردند، که او را به قیام وادار کرد. جنگی بین سپاه او و سپاه هشام در بیرون کوفه اتفاق افتاد، و نهایتا زید شکست خورد و همراه عده ای از سپاهیانش به شهادت رسیدند.
فرقه ی زیدیه، برای امام شروطی را قائل شدند، از جمله معتقد به امامت، امامی هست که قیام بالسیف بکند، لذا امامت زید را بعد از امام باقر (ع) قبول کردند. امروزه شیعیان زیدی عمدتا در یمن، ساکن هستند، و رهبر آنها عبدالمک حوثی می باشد، که به شدت علاقه مند به جمهوری اسلامی ایران و تشیع هستند.