حجت الاسلام والمسلمین مهدی پیشوایی

آیا در زمان پیامبر خدا(ص)، در مکه یهودی هم ساکن بود؟
در زمان رسول خدا (ص) و سالها پیش از ظهور اسلام، در مکه جمعیت متشکل یهودی وجود نداشت. اگر یک وقتی یهودی مشاهده می شد، تاجر یا مسافر و یا غلام بوده و... است.
یهودی ها عمدتا سالها پیش از ظهور اسلام، در مدینه و اطراف مدینه و در خیبر ساکن بودند.
مشهور این است که آنها از دست بخت نصّر از فلسطین فرار کردند و به حجاز آمدند. ولی در تعدادی از روایات ما هست که آنها بر اساس پیشگویی های تورات و پیشگوهای علمایشان، در جستجوی محل ظهور اسلام به آن منطقه آمدند. یک عده به مدینه و یک عده به خیبر رفتند. آن عده که به یثرب رفته بودند خبر دادند که محل پیشگویی این جاست به اینجا بیایید. ولی خیبری ها نیامدند و همان جا ساکن شدند.
اما یعقوبی از مورخان قرن سوم، یهودی های مدینه را عرب می داند و آنها را از بنی اسرائیل و مهاجر نمی داند.