حجت الاسلام والمسلمین مهدی پیشوایی

آیا حضرت فاطمه(س) حج مرسوم را به جا آورده است؟ طریقه به جا آوردنشان چطور بوده است؟
حضرت فاطمه(س) در حجه الوداع ، سال دهم هجرت که اولین مسلمانان با حضور رسول خدا(ص) در گروه و قافله ی بزرگ حج انجام دادند، و حج تمتع و حج کامل ابراهیمی جنبه ی آموزشی داشت، برای اولین بار انجام دادند.  حج تمتع و ابراهیمی بود که پیراسته از آن اضافاتی بود که مشرکان انجام می دادند. زنان و مردان مطابق دستور رسول خدا(ص) انجام دادند. در آن حج حضرت فاطمه زهرا(س) هم حضور داشت، به این وصف که حضرت علی(ع) پیش از سفر حج به یمن رفته بود، در بازگشت از یمن به مکه آمد و در اثنای موسم حج به پیامبر ملحق شد. ولی حضرت فاطمه زهرا(س) با قافله ی مدینه، همراه پدرشان به مکه رفتند. در حج تمتع دو قسمت دارد، یک قسمتش عمره است که انجام می دهند و موقتا از احرام بیرون می آیند و مجددا محرم می شوند و به عرفات می روند. قسمت اول را انجام داده بودند که حضرت علی(ع) از یمن آمد. و به دیدن حضرت فاطمه(س) رفت، دید حضرت فاطمه(س) عطر استعمال کرده است، دید بوی خوش دارد و لباس رنگ رزی شده پوشیده بوده، که قرینه بر این بوده است که حضرت فاطمه در حال احرام نیست. پرسید که چرا این طوری کرده ای؟ فرمود : رسول خدا ( صلی الله علیه و آله وسلم) به من گفته است.
این قرینه بر این است که آنها در حال احرام نبوده است، حضرت علی(ع) از پیامبر این قضیه را پرسید، حضرت فرمود: بله من گفتم که مسلمانان بعد از خروج از عمره ، و قبل از محرم شدن ، این طور چیزها بر آنها حرام نیست. این حج اولین بار بود که انجام می داد، و همه را رسول خدا(ص) یاد می داد.