حجت الاسلام والمسلمین مهدی پیشوایی

پدر زيد که پسر ام­ سلمه بود، چه كسي بود و هنگام جنگ جمل چند سال داشت؟
ابو سلمه عبدالله بن عبدالاسد مخذومي پسر عمه رسول خدا (ص) بود كه با «برّه» دختر عبدالمطلب ازدواج كرده بود و اين ها پسري بنام سلمه داشته اند كه به همين مناسبت ابوسلمه و ام سلمه خوانده مي شوند. ابوسلمه در جنگ احد زخمي مي شود و چندي بعد در مدينه به شهادت مي رسد و مدتي پس از آن، همسرش به تزويج رسول خدا (ص) در مي آيد. بنابراين ام سلمه، ام المومنين است و ارتباط عميقي با اهل بيت (ع) داشته و اهل بيت نيز به او علاقه داشتند.
آن ها پسر ديگري بنام زيد داشتند. نقل مي كنند ام سلمه در جنگ جمل، زيد را محضر امام علي (ع) كه در حال آماده شدن براي عزيمت به بصره بودند آورد و عرض كرد: اگر نبود كه خداوند مقرر كرده زنان رسول خدا (ص) در خانه شان بنشينند، من خودم در ركاب شما مي آمدم ولي جنگ بر ما حرام است و ما زنان رسول خدا (ص) نبايد خانه را ترك كنيم كه عايشه ترك كرد و پسرم زيد، از جان من عزيزتر است و او را آورده ام تا در ركاب شما بجنگد. سن زيد مشخص نيست ولي بصورت تخميني با توجه به اين كه پدرش در جنگ احد شهيد شده بود مي توان گفت حدود سي سال داشته است.