حجت الاسلام والمسلمین مهدی پیشوایی

حضرت ام البنين چه زماني با امام علي (ع) ازدواج كرد و چند فرزند داشت؟ و چرا در كربلا حضور نداشت؟
تاريخ ازدواج ايشان با امام علي (ع) روشن نيست و در كتاب هاي ما نيامده است ولي مي توان بر اساس برخي شواهد حدس زد.مثلا مي نويسند از امام علي (ع) چهار فرزند پسر به نام هاي ابوالفضل، عبدالله، جعفر و عثمان داشته كه بزرگترين آنها حضرت عباس (ع) بوده است كه برخي از شواهد نشان مي دهد تاريخ ولادت ايشان، سال 26 هجري بوده است. بر اين اساس مي توان حدس زد اين ازدواج، حوالي سال 26 هجري بوده است. ولي اين مطلب در تواريخ نيامده است.
در پاسخ به بخش دوم سوال نيز بايد گفت كه امام حسين (ع) با حدود بيست و چند نفر از اقوام نزديك خود از مدينه به مكه رفتند و از ابتدا معلوم نبود چه وضعي پيش مي آيد. امام (ع) حدود چهار ماه در مكه فعاليت مي كردند. اهل كوفه كه مطلع شدند امام با يزيد بيعت نكرده و در مكه حضور دارند نامه نگاري كردند و امام نيز تصميم گرفتند به كوفه عزيمت كنند. از نظر همراهي با مادر و همسر هم، اصحاب امام حسين (ع) متفاوت بوده اند و برخي مادرشان يا همسرشان بوده است و برخي نيز اين گونه نبوده است.