حجت الاسلام والمسلمین مهدی پیشوایی

آيا محتواي كتاب حياة القلوب علامه مجلسي اعتبار دارد؟ در مورد كتاب شبهاي پيشاور و نويسنده آن توضيح دهيد.
كتاب حياة القلوب از كتاب هاي خوب است و به نظر مي رسد علامه مجلسي بعد از كتاب هاي ديگرش مانند بحار الانوار نوشته است و اين كتاب را زماني نوشته است كه به مرحله تسلط بر تاريخ و منابع رسيده است و از كتاب هاي ديگر كامل تر است. اين كتاب سه جلدي است كه يك جلد تاريخ انبياء، جلد دوم تاريخ رسول خدا (ص) و جلد سوم راجع به امامت. متن اين كتاب به زبان فارسي است و اين از ابتكارات علامه مجلسي بوده است تا براي عامه مردم قابل استفاده باشد؛ با اين كه روش علماي آن زمان اين بوده كه كتاب هاي خود را به زبان عربي مي نوشته اند.
كتاب شبهاي پيشاور تاليف مرحوم سلطان العلماي شيرازي مربوط به بحث هاي بين شيعه و سني در مورد جانشيني پيامبر (ص) و بصورت مناظره است كه يك طرف سلطان العلماء و طرف ديگر علماي اهل سنت بوده اند و اين مناظره در شبها صورت مي گرفته است. اين نوشته از كتاب هايي است كه اگر كسي بخواهد به دلايل شيعه و اهل سنت در اين زمينه آگاهي پيدا كند به اين كتاب مراجعه مي كند.