حجت الاسلام والمسلمین مهدی پیشوایی

سلمان فارسي، بعد از پيامبر(ص) چه خدماتي داشته است؟
سلمان فارسي يا به تعبير پيامبر(ص)، سلمان محمدي، دوران مكه را درك نكرد و در مدينه مسلمان شد. بعد از رحلت رسول خدا(ص) از معدود شخصيت هايي است كه كنار امام علي(ع) قرار گرفت و از مقام ولايت و امامت دفاع كرد.
از رسول خدا(ص) نقل شده كه سلمان از فرق سر تا ناخن پا لبريز از علم است. او علم منايا و مرايا يعني خبر دادن از حوادث آينده مي دانست و روايات زيادي را از پيامبر(ص) نقل كرد. در زمان خلفاي قبل از امام علي(ع)، مدتي حاكم مدائن بود و در همان جا از دنيا رفت. او با توجه به اين كه ايراني بود و شناخت كافي از آن منطقه داشت در فتح ايران به فرماندهي سعد بن ابي وقاص شركت كرد و راهنمايي هاي ارزنده اي انجام داد.
درباره شخصيت او كتابهايي نوشته شده است كه در اين زمينه مي توان به كتاب سلمان نخستين مسلمان ايراني به قلم مرحوم حجة الاسلام و المسلمين داود الهامي اشاره كرد.