سلام عليكم
1- عبارت «ذكر علي عباده»،
آيا روايت است؟
اگر هست منبعش كجاست؟
آيا موثق و مورد اطمينان است؟
و منظور از ذكر در اينجا چيست؟ آيا به ياد علي بودن و به رفتار و منش او عمل كردن است؟ يا همين كه بر لب «يا علي» بگوييم مصداق اين عبارت است؟

2- اينكه معمولاً هنگام كارهاي سخت مثل بلند كردن اجسام سنگين و امثالها، «يا علي» مي‌گوييم (و معمولاً «يا محمد»، «يا حسين» و ... نمي‌گوييم) دليل خاصي دارد؟
يعني در روايات وارد شده است كه «يا علي» بگوييم؟

با سلام و آرزوي قبولي طاعات و عبادات شما و سپاس از ارتباط تان با مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
ٍ قَالَ قَالَ رَسُولُ اللَّهِ(ص) ذِكْرُ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ عِبَادَةٌ وَ ذِكْرِي عِبَادَةٌ وَ ذِكْرُ عَلِيٍ‏ عِبَادَةٌ وَ ذِكْرُ الْأَئِمَّةِ مِنْ وُلْدِهِ عِبَادَةٌ 1
پيامبر ص فرمود: ذكر خداوند عز و جل عبادت است و ذكر من عبادت است و ذكر علي(ع) عبادت است و ذكر امامان (ع) از فرزندان او عبادت است.
پاورقي ها:
1. مجلسى، محمد باقر بن محمد تقى، بحار الأنوارالجامعة لدرر أخبار الأئمة الأطهار (ط - بيروت)، دار إحياء التراث العربي - بيروت، چاپ دوم، 1403 ق، ج‏36، ص370.