راستش من 17 سالمه چند وقتیه که متوجه شدم یه مردی که اشتباها با مامانم تماس گرفته باهاش رابطه داره دقیقا نمیدونم ولی انگارفقط تلفن واس ام اسه نه بیشتر...چون اون مرد توی یه شهر دیگه زندگی میکنه اینو خودمامانم بهم گفت زمانی که اون به اصطلاح یه مزاحم تلفنی بود...من ازاین رفتارمامانم متنفرشدم
حتی پارسال هم متوجه شدم با یکی ازهمکاراش تو محیط کار دوست شده ...اون موقع نتونستم بهش چیزی بگم چون رابطه ی منومامانم خیلی سنگینه. ولی امسال نتونستم طاقت بیارم وبهش گفتم من همه چیز رو میدونم...مامانم میگه اینکه ماهمدیگرو نمیبینیم و فقط درحد اس ام اس و تلفنه پس گناه نیست اما من بهش گفتم توداری به بابام خیانت میکنی ولی اون حرف خودشو تکرار میکنه ومیگه گناه نیست...خواهش میکنم راه چاره ای جلوی پام بذارید ..من قبلا مامانمو خیلی دوس داشتم ولی از وقتی این موضوعو فهمیدم ازش خوشم نمیادو همش به کاراش گیرمیدم اونم میفهمه چرامن این کارو میکنم وقتی منومامانم توخونه تنهاییم من فقط بهش گیرمیدمو سرهمین دعوامون میشه البته لفظی...خواهش میکنم کمک کنید چه جوری مامانمو قانع کنم که این کارخیانتو گناهه؟

با سلام و آرزوي قبولي طاعات و عبادات شما و سپاس از ارتباط تان با مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
همان طور كه مي دانيد اين رفتارهاي گناه آلود به خاطر بار هيجاني بالايي كه دارند به همين راحتي قابل حذف و تعديل نيستند و فرد مبتلا چاره اي ندارد جز اين كه با فعال كردن ناهشيار مكانيزم هاي دفاعي انكار و استدلال تراشي به انكار و توجيه ماهيت شوم آن ها بپردازد. با اين وصف به صرف نصيحت، موعظه يا درخواست مستقيم و غيرمستقيم (حتي تهديد) نمي توان به ترك اين رفتارها از جانب مادرتان اميد داشت. همان طور كه شاهديد اين نياز نامشروع در طي اين يكي دوسال تغيير وضعيت و صورت داده ولي حذف نشده است. در شرايط فعلي بهتر اين است كه اين رفتارهاي مادر را تحت نظارت و كنترل نسبي داشته باشيد تا خداي ناكرده به جاهاي باريكتر كشيده نشود. يعني اگر حذف نگردد لااقل گسترده تر و فاجعه آميزتر نگردد. در برخي موارد نياز است كه به ريشه يابي دقيق علت اين سوء رفتارها پرداخت. مثلاً چه بسا پدر شما داراي كاستي هايي در رفتار با مادرتان مي باشد يا مادرتان از اضطراب و افسردگي و ... در رنج است يا...
بعد از علت يابي مي توانيد در حد خودتان به رفع آن ها بپردازيد. مثلاً روز به روز با به رخ كشيدن ساير رفتارهاي مثبت مادرتان سعي در ارتقا روز افزون عزت نفس (نه تحقير) ايشان نماييد. زني كه از عزت نفس بالا برخوردار است به هيچ وجه تن به چنين رفتارهاي حقيرانه اي نمي دهد. سعي نماييد به هر بهانه اي پاي ايشان را به اماكن مذهبي هم چون مساجد هيئات مذهبي، امامزاده ها و .. باز كنيد يا اينكه به بهانه فاتحه خواني به قبرستان محل سكونتان سري بزنيد. كتاب هاي با موضع قبر، برزخ و قيامت مانند كتاب برزخ و معاد شهيد دستغيب يا رمان «فريب» نوشته سيد عباس جوهري (براي اطلاعات بيشتر در اينترنت جستجو نماييد) در دسترس ايشان قرار دهيد تا به مطالعه آن ها بپردازد. سعي كنيد در مواقعي كه رابطه عاطفي بين شما و ايشان شدت مي گيرد از ايشان بخواهيد تا بدون هيچ سانسوري به بيان درد دل و احياناً بيان علل و انيگزه هاي دروني اين رفتار بپردازد.
ده ها راه كار ديگر وجود دارد كه بعضاً غيرشرعي مي باشند يا اين كه انجام ناقص آن ها آسيب بشتري به همراه دارند. مهم اين است كه شما در حد امكان مراقب مادر باشيد و اين را بدانيد كه بهينه سازي رابطه عاطفي تان با مادر مي تواند كاهش اين رفتار ناشايست مادر را به دنبال داشته باشد.
موفق باشید.