با سلام و آرزوي قبولي طاعات و عبادات شما و سپاس از ارتباط تان با مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
اگر منظور شما از خواندن سوره به جاي سوره توحيد در نماز باشد، مي توان در نماز بعد از حمد هر سوره اي را خواند بجز چهار سوره كه سجده واجب دارند(سجده، فصلت، نجم، علق).
دو سوره هم است كه اگر كسي بخواهد بعد از حمد آنها را بخواند بايد سوره بعد از آن را هم بخواند و آن دو سوره يكي سوره «والضحي»است كه بايد با سوره بعدش يعني «انشراح» خوانده شود و ديگري سوره «فيل» كه بايد با سوره «قريش» خوانده شود. علت آن هم اين است كه بيشتر مفسرين و دانشمندان علوم قرآني سوره «ضحي و انشراح» و «فيل و قريش» را يكي دانسته اند. در تفسير نمونه چنين آمده است:
سوره «و الضحى» و سوره «ا لم نشرح» در حقيقت يك سوره محسوب مى‏شود، همچنين سوره«فيل» و سوره «قريش» چرا كه اگر درست در محتواى آن دو دقت كنيم پيوند مطالب آنها به قدرى است كه مى‏تواند دليل بر وحدت آن دو بوده باشد.
به همين دليل براى خواندن يك سوره كامل در هر ركعت از نماز اگر كسى سوره‏هاى فوق را انتخاب كند بايد هر دو را با هم بخواند.(1)
پي نوشت:
1. مكارم شيرازي، ناصر، تفسير نمونه، ج‏27، ص 346.
موفق باشید.