با عرض سلام و احترام:

مدت 1 سال است که در ایران سایت هایی احداث شده با عنوان کسب درآمد از این سایتها

جالب اینجاست که این سایتها تا کنون فیلتر نشده و آدرس آن ها در سایت ستاد ساماندهی درج شده و ثبت شده و دارای مجوز رسمی از ستاد ساماندهی جمهوری اسلامی ایران است

فعالیت اصلی این سایتها بدین گونه است که من به عنوان یک کاربر عضو این سایت شده و با کلیک بر روی تبلیغات این سایت مقداری از هزینه دریافتی بابت این تبلیغ را به عنوان حق الزحمه به من می پردازد.

البته در این سایت ها من می توانم هر ماه چند نفر را (مثلا 100 نفر) به عنوان زیرمجموعه تک سطحی که مطابق با قوانین کشور عزیزمان است اجاره کنم و بابت آن مبلغی را به سایت دهم و این زیرمجموعه ها با کلیک بر روی هر تبلیغ علاوه بر اینکه مقداری درآمدن برای خود دارند مقداری هم برای من به حسابم ریخته می شود ولی اصلا از حساب شخص زیرمجموعه کسر نمی شود و تک سطحی بودن این زیرمجموعه ها هم به این معنی است که زیرمجموعه ی زیرمجموعه من دیگر هیچ ربطی به من ندارد و اصلا از آن درآمدی به دست نمی آورم در این سایت ها هر کس با داشتن یک حساب جدا و مشاهده کلیک های تمامی زیرمجموعه ها و کلیک های خودم و آمار تمامی کلیک ها می توان فهمید که اشخاص چه مقدار و هر شخص چه قدر کلیک کرده و عملکرد تک تک زیرمجموعه ها قابل مشاهده و بررسی است .
خوب مثلا کسب درآمد برای من دانشجو اگر حلال باشد بد نیست!
آیا با وجود این شرایط کسب درآمد از این سایت ها با این ویژگی ها حلال است؟

با تشکر از تحمل و شکیباییتان

با سلام و آرزوي قبولي طاعات و عبادات شما و سپاس از ارتباط تان با مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
همين سوال در22/4/90 از آيت الله مكارم شده است. در مورد اجاره پاسخ نداده اند و در مورد گرفتن پول براي كليك روي تبليغات فرموده اند: چنانچه سايت فاسد و مفسدي نباشد و متعلق به كشورهاي اسرائيل و آمريكا نباشد و مفسده نداشته باشد و از باز ديدكنندگان پولي نگيرند و به آن ها حق الزحمه بدهند اشكال ندراد.
موفق باشید.