باسلام
آیا جناب عبدالله اشتر فرزند جناب محمد نفس الزکیه نواده امام مجتبی در پاکستان رحلت فرموده اند
نذر کردن برای ایشان عمل صحیحی است با توجه به اینکه امامی مذهب نبوده اند

با سلام و آرزوي قبولي طاعات و عبادات شما و سپاس از ارتباط تان با مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
اشْتَرِ عَلَوي‌، عبدالله‌ محمد(نفس زكيه) بن عبدالله الحسن بن الحسن بن علي بن ابي طالب (مق 151ق‌/768م‌)، از رجال‌ مشهور علوي‌. مادرش‌ سلمه‌ دختر محمد بن‌ حسن‌ بن‌ حسن‌ (ع‌) بود. وي‌ در مدينه‌ زاده‌ شد و همانجا پرورش‌ يافت‌. او را به‌ سبب‌ برگشتگى‌ پلك‌ چشمش‌ اشتر مى‌گفتند.
نخستين‌ باري‌ كه‌ در منابع‌، از اشتر ياد مى‌شود، مربوط به‌ سال‌ 140ق‌ است‌ كه‌ منصور خليفة عباسى‌ براي‌ حج‌ به‌ مكه‌ آمده‌ بود؛ محمد نفس‌ زكيه‌ و برادرش‌ ابراهيم‌ نيز كه‌ پنهان‌ مى‌زيستند، به‌ همراه‌ چند علوي‌ ديگر به‌ مكه‌ آمدند. برخى‌ از ايشان‌ قصد كردند خليفه‌ را بكشند و عبدالله‌ اشتر بدين‌ كار كمر بست‌، اما نفس‌ زكيه‌ با اين‌ كار مخالفت‌ كرد
به‌ روايت‌ طبري، پس‌ از قيام‌ نفس‌ زكيه‌ در مدينه‌ (145ق‌) عبدالله‌ اشتر از سوي‌ پدرش‌ با گروهى‌ از زيديان‌ نزد عمر بن‌ حفص‌ صُفري‌ كه‌ از جانب‌ منصور والى‌ سند بود و به‌ طالبيان‌ گرايش‌ داشت‌، رفتند. عمر دعوت‌ ايشان‌ را پذيرفت‌ و با عبدالله‌ براي‌ نفس‌ زكيه‌ بيعت‌ كرد و از خاندان‌ و سران‌ و بزرگان‌ ولايتش‌ نيز بيعت‌ گرفت‌، اما پس‌ از مدتى‌ كه‌ خبر شكست‌ و سپس‌ كشته‌ شدن‌ نفس‌ زكيه‌ به‌ وي‌ رسيد، عبدالله‌ اشتر را نزد يكى‌ از ملوك‌ سند يا راجگان‌ فرستاد تا در امان‌ ماند. اندكى‌ بعد، گروه‌ ديگري‌ از زيديان‌ به‌ عبدالله‌ پيوستند و گفته‌اند از اين‌ هنگام‌ بود كه‌ تشيع‌ در سند گسترش‌ يافت‌. چون‌ خبر عبدالله‌ به‌ منصور رسيد، در نامه‌اي‌ از عمر بن‌ حفص‌ در اين‌ باب‌ توضيح‌ خواست‌، اما عمر پاسخ‌ درستى‌ نداد. اندكى‌ بعد، منصور هشام‌ بن‌ عمرو تغلبى‌ را به‌ جاي‌ او گمارد. هشام‌ نيز گرچه‌ پس‌ از ورود به‌ سند از دستگيري‌ عبدالله‌ طفره‌ مى‌رفت‌، اما سرانجام‌ روزي‌ برادر هشام‌ با عبدالله‌ و 10 تن‌ از يارانش‌ جنگيد و همه‌ را به‌ قتل‌ رساند و هشام‌ بن‌ عمرو نيز خبر آن‌ را به‌ آگاهى‌ منصور رسانيد و خليفه‌ نيز اقدام‌ او را ستود
عيسى‌ بن‌ عبدالله‌ بن‌ مسعده‌ - كه‌ پدرش‌ آموزگار فرزندان‌ عبدالله‌ بن‌ حسن‌ بن‌ حسن‌ (ع‌) (نياي‌ اشتر) بوده‌ - گويد كه‌ پس‌ از كشته‌ شدن‌ نفس‌ زكيه‌، اشتر از كوفه‌ و بصره‌ به‌ سند رفت‌ و منصور، هشام‌ بن‌ عمرو را مأمور سركوب‌ او كرد و سرانجام‌ اشتر در همانجا كشته‌ شد و سرش‌ را هشام‌ نزد منصور فرستاد (ص‌ 311-312). بنا به‌ روايت‌ مسعودي‌ (3/307) نيز، اشتر پس‌ از كشته‌ شدن‌ نفس‌ زكيه‌ به‌ خراسان‌ و سپس‌ سند گريخت‌ و همانجا كشته‌ شد. (1)
آنچه از اين گزارشات به دست مي آيد آن است كه وي از علويان مشهور بوده كه نسلشان هم از طريق پدر وهم از طريق مادر به اهل بيت مي رسد. همچنين ايشان در شبه قاره هند و پاكستان زيسته و به شهادت رسيده است
و نذر كردن براي او شكال ندارد.
پي نوشت:
1. محمد كاظم بجنوردي، دايره المعارف بزرگ اسلامي، مقاله اشتر علوي‌، ج 9، مقاله شماره3523.
موفق باشید.