خانومی هستم 22ساله با پسری نامزد کردم که اوایل متوجه شدم که اهل دست دادن با نامحرمان هست وهیچ عیبی در اینکار نمیبیند از این بابت خیلی ناراحت شدم و چندبار بهش تذکر دادم که اینکار درست نیست و من دوست ندارم که باعث دعوا شد و به من گفت چندتا مثل تو تو جامعه باشن همینه و مگر من بهشون نظردارم و از روی هوس اینکارو میکنم برای مثال وقتی گفتم زن عموهات نامحرمن گفت تو این نظر و داری من اونارو به چشم مادرم میبینم و نظری ندارم بهشون وحتی به من گفت تو هم میتوانی به عموهام دست بدی چون جای پدرمن هستن. من از این بابت خیلی ناراحت هستم و اصلا در خانواده ای بزرگ نشدم که باز باشن و اینکار و بد ندونن و خودم هم دوست ندارم که دست به نامحرم بدهم وهمچنین همسرم رو هم دوست ندارم اینکارو کنه چون وقتی دست میده عصابم بهم میریزه و باعث دعوا میشه هرچیم میگم گوش نمیده ازتون خواهش میکنم کمک و راهنماییم کنید که چگونه متوجه اشتباهش کنم؟همسرم فرد نمازخونیم هست و حتی مکه هم رفته و ارادت خاستی هم به امام حسین داره ولی اینکار و ترک نمیکنه شما راهنماییم کنید .ممنون

با سلام و آرزوي قبولي طاعات و عبادات شما و سپاس از ارتباط تان با مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
پرسشگر گرامي تاكيد ما براي انجام مشاوره ي قبل از ازدواج بخاطر پيشگيري از بروز چنين مشكلاتي است، چون يكي از مواردي كه در مشاوره ي قبل از ازدواج از طرفين سوال ميشود مسئله همساني هاي مذهبي و فرهنگي است.
بهر حال شما فرموده ايد كه همسرتان نماز خوان است و حتيّ مكه هم رفته است، و ارادت خاصي به امام حسين (ع) دارد، لذا شما مي توانيد به ايشان بگوييد كه در باره دست دادن با نا محرم از مرجعش استفتاء نمايد و اگر اهل مسئله و مرجع تقليد نيست بايد از طريقي غير مستقيم به او بفهمانيد كه طبق روايات عمل كسي كه خودش مجتهد نباشد و عمل به فتواي مجتهد نيز ننمايد باطل است و ارزشي ندارد. البته همانطور كه عرض كردم بايد بصورت غير مستقيم اين كار را بكنيد مثلا يك نفر را كه نفوذ زيادي بر او دارد مثل عمه عمو خاله دايي امام جماعت مسجد و..... را پيدا كنيد و موضوع را با او در ميان گذاريد و يا از تكتيك به در مي گويم تا ديوار بشنود استفاده كنيد.
بياد داشته باشيد كه تذكر مستقيم به وي امكان دارد واكنش منفي و مقاومت او را در پي داشته باشد.
وقتي شما از رفتار شوهر خود ناراضي هستيد و مي خواهيد آن را به شوهرتان منتقل كنيد. هرگز از كلمه تو استفاده نكنيد. زيرا با اين واژه شوهرتان شخصيتش را زير سوال مي بينيد و با آن مقابله مي كند بنا بر اين واژه تو را به واژه من تبديل كنيد و مثلا به جاي اينكه بگوييد تونبايد با نامحرم دست بدهي! بگوييد من دوست داشتم شوهرم نسبت مسائل ديني مقيد تر باشد.
دكتر يونسي نويسنده كتاب مديريت روابط زناشويي مي نويسد: «اصل ديگري كه مي تواند به تلطيف روابط زناشويي كمك بسيار نمايد تغيير ضمير «تو» به ضمير «من» در مكالمات است، مثلا وقتي همسرتان بدون اطلاع شما به خانه مادرش رفته، وقتي برمي گردد به او نگوييد كه: تو كار اشتباهي كردي كه بدون اجازه ي من به خانه مادرت رفتي؛ بلكه بگوييد من از اينكه در خانه تنها بودم ناراحت شدم، و يا مثلا: من نيز دوست داشتم كه با هم به خانه مادرت برويم و يا مثلا از اينكه آمدم و ديدم كسي خانه نيست متاثر شدم، دوست دارم كه با من هماهنگي كني و... علاوه بر اين شما مي توانيد جملات خودتان را به جاي اينكه به صورت منفي بيان كنيد به صورت مثبت بيان كنيد به طور مثال اگر از رفتار همسرتان كه دير به منزل آمده ناراحت هستيد، بهتر است اين گونه بيان كنيد كه: من دوست داشتم تو زودتر به منزل مي آمدي. البته مي توانيد وقتي اوضاع روحي هر دوتان بهتر شد ناراحتي خود را به او ابراز كنيد ولي فراموش نكنيد كه ابراز ناراحتي با نق زدن و دعوا و مرافعه راه انداختن فرق دارد و مثلاً شما مي توانيد به همسرتان بگوييد من ناراحت شدم كه تو دير به خانه آمدي.
مطالعه ي كتابهاي زير مي تواند شما را مديريت بهتر زندگي رناشويي ياري دهد:
1- كتاب «مديريت روابط زناشويي» كه توسط دكتر يونسي نوشته شده بسيار مفيد است چه آنكه ايشان تجارب باليني بسيار ارزشمندي در امر مناقشات بين زوجي و خانوادگي دارد و از اين تجارب در امر نگارش كتاب فوق كمك گرفته است.
2- كتاب «تحكيم خانواده» كه شامل آيات و روايات بسيار زيبا و كاربردي در مورد تحكيم خانواده است، اين مجموعه توسط آيت الله ري شهري گردآوري شده و انتشارات علمي و فرهنگي دارالحديث و دفتر نمايندگي ولي فقيه در دانشگاهها آن را به چاپ رسانده است.
3- كتاب «رضايت مندي از زندگي» كه توسط دكتر پسنديده تاليف شده و انتشارات علمي و فرهنگي دارالحديث آن را به چاپ رسانده است.
موفق و موید باشید