با سلام و آرزوي قبولي طاعات و عبادات شما در اين ماه عزيز و سپاس از ارتباط تان با مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی

ابزاري كه بشر براي راست آزمايي وحقيقت يابي در اختيار دارد عبارتند از:1- عقل 2- علم 3- وحي وشرع0
فال قهوه ومانند آن را نه علم تأييد مي كند ،نه عقل ونه وحي ودين0تقارن دويا چند اتفاق در برخي اوقات نه بيانگر قانون عليت است ونه نشانه آن ،زيرا اگر چنين بود كليّت مي يافت وهميشه آن اتفاق رخ مي داد0
فال نيك و بد زدن در همه اقوام بوده و هست. به نظر مي رسد سرچشمه آن عدم دسترسي به واقعيات و ناآگاهي از علل واقعي حوادث است. فال اثر طبيعي ندارد، ولي داراي اثر رواني است. فال نيك، اميد آفرين است، در حالي كه فال بد، موجب نااميدي، ناتواني و نگراني مي شود.
از آن جايي كه اسلام همواره از مسائل مثبت استفاده مي كند و با مضرات مبارزه مي كند، به فال نيك توصيه فرموده، ولي فال بد را به شدت محكوم كرده است، حتي در بعضي روايات فال بد را در حد شرك به خدا شمرده‏اند. منظور از فال نيك ، حسن نظر داشتن و كارها و امور را مثبت ديدن است.
از راه فال نخود و قهوه نمي‏توان به واقعيت يا حقيقتي اعتقاد پيدا كرد. چنين كارهايي براي سرگرمي است يا ابزاري براي سوء استفاده مادي برخي مي‏باشد. اثر چنين فال هايي فقط جنبه رواني است. لازم است انسان با توكل به خدا به فال‏هاي بد ترتيب اثر ندهد.

موفق و موید باشید