سلام
سوالاتی در مورد غسل و تیمم بدلاز غسل جنابت دارم:
1. وضو بعد از غسل جنابت چه حکمی دارد؟ حرام یا مکروه؟
2. در صورت حرام بودن وضوی گرفته شده آیا برای نماز اشکال ایجاد می کند یا نه؟ و وظیفه مکلف چیست؟
3. وضو بعد از تیمم بدل از غسل جنابت چه حکمی دارد؟ واجب یا حرام؟
4. در صورتی که فرد به خاطر تنگی وقت تیمم بدل از غسل کند وضو چه حکمی دارد؟
5. در صورتی که به خاطر ضرر باشد چه حالتی دارد؟
6. در صورتی که به خاطر نبود آب کافی برای غسل و داشتن آب برای وضو چگونه خواهد بود؟
7 در صورتی که فقط غسل ضرر داشته باشد و وضو ضرر نداشته باشد چگونه خواهد بود؟
با تشکر
2.

پرسش 1:
در مورد غسل و تيمم بدل از غسل جنابت
سلام سوالاتي در مورد غسل و تيمم بدل از غسل جنابت دارم: 1. وضو بعد از غسل جنابت چه حکمي دارد؟ حرام يا مکروه؟
پاسخ:

گرفتن وضو بعد از غسل جنابت جايز نيست، البته اگر شخص شک در جنابت داشته باشد، ولي از باب احتياط غسل کند، بايد براي نماز وضو بگيرد.(1)
1. امام خميني، توضيح المسائل، مسأله 723؛ مطابق با فتواي آيت الله خامنه اي.
پرسش 2:
در صورت حرام بودن وضوي گرفته شده آيا براي نماز اشکال ايجاد مي کند يا نه؟ و وظيفه مکلف چيست؟
پاسخ:

اگر شخصي بعد از غسل جنابت با علم و عمد براي نماز وضو گرفت، هر چند کار حرامي را مرتکب شده، اما مي تواند نماز بخواند. زيرا غسل او کفايت مي کند.(1)
1. سوال از دفتر آيت الله خامنه اي(شماره تلفن: 7746666-0251).

پرسش 3:
وضو بعد از تيمم بدل از غسل جنابت چه حکمي دارد؟ واجب يا حرام؟
پاسخ:

اگر شخص علم و اطلاع داشته باشد که وضو گرفتن بعد از تيمم بدل از غسل جنابت لازم نيست، با اين حال وضو بگيرد حرام است؛ اما اگر اطلاع نداشته باشد کار لغوي را انجام داده است.(1)
پي نوشت:
1. سوال از دفتر آيت الله خامنه اي(شماره تلفن: 7746666-0251).
پرسش 4:
در صورتي که فرد به خاطر تنگي وقت تيمم بدل از غسل کند وضو چه حکمي دارد؟
پاسخ:

اگر شخص به خاطر تنگي وقت بدل از غسل جنابت تيمم کند، نيز نبايد براي نماز وضو بگيرد، همان تيمم کفايت مي کند.(1)
پي نوشت:
1. آيت الله خامنه اي، اجوبه الاستفتائات، سوال 205.
پرسش 5:
در صورتي که به خاطر ضرر باشد چه حالتي دارد؟ در صورتي که به خاطر نبود آب کافي براي غسل و داشتن آب براي وضو چگونه خواهد بود؟ در صورتي که فقط غسل ضرر داشته باشد و وضو ضرر نداشته باشد چگونه خواهد بود؟
پاسخ:

اگر به خاطر ضرر، نبود آب کافي براي غسل يا تنگي وقت، تيمم بدل از غسل بجاي غسل جنابت کفايت مي کند و لازم نيست وضو بگيرد؛
البته اگر پس از تيمم بدل از غسل جنابت از شخص حدثي سر بزند تا زماني که عذر شرعي مجوز تيمم بر طرف نشده است بنابر احتياط واجب بايد براي نماز هم تيمم بدل از غسل جنابت نمايد و هم وضو بگيرد و اگر معذور از وضو باشد تيمم بدل از وضو نمايد.(1)
پي نوشت:
1. امام خميني، توضيح المسائل، مسأله 723؛ آيت الله خامنه اي، اجوبه الاستفتائات، سوال 201.

جهت تسهیل و تسریع در امر پاسخگوئی از این پس، پرسشهای فقهی و احکام شرعی را تنها از طریق سامانه پاسخگوئی پیامکی به شماره 30009640 ، نشانی اینترنتی http://www.30009640.ir/sms و یا تلفن 09640 مطرح نمایید.