ابوجهل به چه معناست ؟آيا در آن زمان هم جهل به معناي نادان بود.يا نه

بله جهل به معنای نادانی است، اما این نام- ابوجهل - را پیامبر (ص) به وی داد. توضیح اینکه: نام او ابوالحکم عمرو بن هشام بن مغیره مخزومی است که مشهور به «ابوجهل» گردید. در علت این کنیه و نام برای وی نوشته‌اند : در قطع رابطه قریش با بنی‌هاشم نقش داشت و از اینکه ابولهب از پیامبر(ص) حمایت کند، ممانعت به عمل آورد. در طرح توطئه قتل پیامبر که ناموفق بود، با سایر طوایف مکه، مشارکت داشت ، همچنین نسبت به پیامبر(ص) و مسلمانان بسیار کینه‌توز و دشمن بود. برادر مادری خود به نام عیاش بن ابی ربیعه را که بعد از اسلام آوردن، عازم مدینه شده بود،از قبا به مکه برگرداند و در مکه زندانی کرد، پیامبر او را «ابوجهل» نامید و به مسلمانان دستور داد که او را به این نام بخوانند.(1)
پی نوشت :
1. کاظم بجنوردی، دائرة‌المعارف بزرگ اسلامی، ج 5، ص 305 .