با عرض سلام نمازهای قضایی من خیلی زیاد است بگویید چطور می توانم آنها ادا کنم؟

با سلام و تشکر از ارتباط شما با مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی؛
می توانید نمازهایی که یقین به قضا شدن آنها دارید انجام بدهید و اگر مقدارش را نمی دانید می توانید به مقدار متیقن (یعنی مقدار کمتر) را قضا نمایید و اگر مقدار بیشتر را قضا کردید کار خوبی کرده اید. ولی لازم نیست مثلا اگر نمی دانید 50 نماز یا 70 نماز از شما قضا شده اگر مقدار 50 نماز را قضا کنید کافیست. ولی اگر 70 نماز را قضا نمایید بهتر است و از بین نمازهای شبانه روز اگر می دانید بیشتر نمازهای صبح قضا شده ، نمازهای صبح را بیشتر بخوانید و ترتیب بین نمازها شرط نیست فقط در نمازهای قضا شده ظهر و عصر از یک روز و یا نمازهای قضا شده مغرب و عشا از یک شب ، باید در قضای آنها ترتیب را رعایت بکنید. (1)
پی نوشت ها :
1 . آیت الله خامنه ای، رساله اجوبه الاستفتاات، س 530 و 531 .