هرچند در این ماه علاوه بر اعمال واجب مانند روزه داری، اعمال مستحبی بسیاری مورد تأکید قرار گرفته مانند تلاوت قرآن و افطاری دادن به روزه داران و ... و به علاوه حتی عادی ترین کارها مانند نفس کشیدن عبادت خوانده شده، اما در مجموع باید دانست که در ماه رمضان و در همه حال، ترک گناه و انجام درست واجبات، توبه و استغفار از گناهان گذشته و جبران آن ها در اولویت قرار دارد و افضل اعمال می باشد.
در روایتی امام علی (ع) از پیامبر سؤال می کند: بهترین عمل در ماه رمضان چیست؟ حضرت می فرماید: «با فضیلت ترین اعمال در این ماه، پرهیز از گناه است». (وسائل ‏الشیعه، ج 18، ص 313)