آیا واجب است که زن برای انجام هر کاری از همسر خود اجازه بگیرد؟ حتی اگر شوهر برای آزار دادن وی اجازه خروج از منزل یا کارهای دیگر را به زنش ندهد؟؟

به نام خدا
پرسشگر گرامي با سلام و سپاس از ارتباطتان با مركز ملي پاسخگويي به سوالات ديني

زن نباید بدون اذن شوهر خود از منزل بیرون رود؛ حتی اگر شوهر برای آزار دادن وی اجازه خروج از منزل را ندهد. همین طور، نمی تواند بدون اذن شوهرش از مال خود چیزی را نذر کند. در غیر این دو مورد، اذن و اجازه شوهر لازم نیست. در خصوص کارهای واجب، مانند رفتن به حج واجب و مراجعه به دکتر، برای خروج از خانه اجازه از شوهر لازم نیست؛ یعنی اگر شوهر مانع شد، اطاعت از او واجب نیست. (1)
پی نوشت:
1. امام خمینی، تحریر الوسیلة، ج 2، ص 288، فصل فی القسم و النشوز والشقاق؛ استفتائات، ج 2، ص 461، سؤال 9 و 10؛ همان، ج 3، ص 150، سؤال 13. (مطابق با فتوای آیت الله خامنه ای).