باسلام34ساله هستم از خانواده مذهبی حدود22سال داشتم که بازنی درهمسایگی امان که 5سالاز من بزرگتر بودو ازخانواده غیر مذهبی بود آشناشدم که در حال طلاق از همسر معتادش بودودارای سه فرزندکه متأسفانه در همان حین دچارگناه زنا شدم البته نمیگم مقصر نبودم ولی99درصد تحریک ازجانب این خانم بودو به عبارتی بازوربودوپس از این قضیه تصمیم گرفتم که به خاطر علاقه ای که بینمان به وجود آمده بود فقط با ایشان ازدواج کنم وبا مخالفت خانواده ام روبرو شدم ودر عین حال متوجه شدم که زنای من محسنه محسوب شده وازدواجم حرام است که با تحقیقاتی که کردم در اداره امان رساله ای بود که الان اسم فقیه آن یادم نیست دراین مورد نوشته بود که حرام نیست اما احتیاط زیاد دارد و من به اکتفا به این رساله با این خانم ازدواج کردم وصاحب دو دختر شده ام وهمه فرزندانش هم من سرپرستی میکنم اما مدتی است احکام دینی را دنبال میکنم که در این مورد همه علما این ازدواج را حرام میدانند و من کاملا"عذاب دارم میکشم ونمیدانم تکلیفم چیست؟البته به واسطه همین ازدواج همسرم متدین وباحجاب شده و فاصله زیادی از بی قیدیهای گذشته گرفته /خواهش میکنم مرا راهنمایی کنید که باید چه کار کنم ممنون

پرسشگر گرامی، با سلام و سپاس از ارتباط شما با این مرکز.
در این که مرد زناکننده با زن شوهردار می تواند با آن زن ازدواج کند یا نه ،دو نظر هست، به نظر عده ای نمی تواند ازدواج کند و حرام ابد شده است. به نظر عده ای دیگر بعد از طلاق گرفتن زن یا فوت شوهرش و تمام شدن عده طلاق یا عده وفات ،مرد زناکننده با وی می تواند ازدواج کند و حرام ابد نشده است .
به نظر امام خمینی و آیت الله بهجت و آیت الله نوری همدانی و آیت الله صافی گلپایگانی و آیت الله جعفر سبحانی و آیت الله مدنی تبریزی و آیت الله سید صادق شیرازی و آیت الله سید محمد صادق روحانی و آیت الله عزالدین حسینی زنجانی مرد زناکننده با زن شوهر دار نمی تواند با آن زن ازدواج کند و بر او حرام ابد شده است.
به نظر آیت الله سیستانی و آیت الله وحید خراسانی و آیت الله جوادی آملی و آیت الله موسوی اردبیلی و آیت الله اراکی و آیت الله منتظری و آیت الله خوئی مرد زناکننده با زن شوهردار بنا بر احتیاط واجب نمی تواند با آن زن ازدواج کند و بنا بر احتیاط واجب حرام ابد شده است .(1)
در احتیاط واجب مقلد می تواند به مرجع دیگر عدول کند ،با رعایت شرایط عدول که در رساله مرجع تقلیدش بیان شده است.
به نظر آیت الله شبیری زنجانی و آیت الله مکارم شیرازی و آیت الله صانعی و آیت الله تبریزی و آیت الله فاضل لنکرانی، مرد زناکننده با زن شوهردار بعد از طلاق گرفتن زن یا فوت شوهرش و تمام شدن عده طلاق یا عده وفات می تواند با آن زن ازدواج کند و بر او حرام ابد نشده است . ازدواج شان اشکال ندارد، گرچه خوب است که احتیاط کنند و با هم ازدواج نکنند.(2)
پی نوشت ها :
1. امام خمینی ،تحریرالوسیله،ج 2 ، ص 267، م22 ؛ آیت الله بهجت ،توضیح المسائل ،م1917و استفتائات ، ج 4 ، ص 13 ، سؤال 4583 ؛ آیت الله نوری همدانی ، توضیح المسائل، م 2399 ؛ آیت الله صافی گلپایگانی ، توضیح المسائل،م2407 ؛ آیت الله جعفر سبحانی، توضیح المسائل ،م2311؛آیت الله مدنی تبریزی، توضیح المسائل، م2407 ؛ آیت الله سید صادق شیرازی،توضیح المسائل،م2747؛ آیت الله سید صادق روحانی،توضیح المسائل،م2393؛ آیت الله عزالدین حسینی زنجانی ،توضیح المسائل،م2395؛آیت الله سیستانی،توضیح المسائل،م2358؛ آیت الله وحید خراسانی، توضیح المسائل،م 2407؛آیت الله جوادی آملی، استفتائات، ص72؛ آیت الله موسوی اردبیلی ،توضیح المسائل ،م 2864؛آیت الله اراکی، توضیح المسائل، م2412؛آیت الله منتظری،توضیح المسائل،م2657؛آیت الله خوئی،منهاج الصالحین،ج2،ص266،م1263.
2. آیت الله شبیری زنجانی،توضیح المسائل،ج2،م2497؛ آیت الله مکارم شیرازی،استفتائات،ج3،س641؛آیت الله صانعی،توضیح المسائل،م2433؛آیت الله تبریزی، توضیح المسائل، م 2407 و 2412؛ آیت الله فاضل لنکرانی،توضیح المسائل،م 2517.