با سلام و احترام در یکی از ادارات
> دولتی تهران کتاب الاربعین غزالی چاپ
> انتشارات اطلاعات را به عنوان کتاب
> اخلاقی به کارمندان هدیه دادند که بعضی
> مطالب کتاب با مبانی شیعه تعارض دارد
> ایا خواندن کتاب مفید است و اگر نقدی بر
> کتاب موجود است لطفا راهنمای فرمایید با
> تشکر فراوان

پرسشگر گرامی با سلام و سپاس از ارتباطتان با مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
برادر گرامی! جناب امام محمد غزالی، از علمای اهل سنت بود؛ اما دو سال آخر عمر مستبصر شد و شیعه شد. بنابراین، تقریباً همۀ کتاب هایش را در دورانی که سنی بود، نوشته است. اما اجازه داده تا کتاب هایش را بازنگری نمایند. به همین دلیل، مرحوم فیض کاشانی، کتاب محجة البیضاء را در تصحیح و شرح این کتاب نوشتند.
می گویند هیچ کس به اندازۀ امام محمد غزالی، لعن و نفرین نشده است؛ زیرا وقتی سنی بود، به جهت تعصبش، شیعیان نفرینش می کردند و بعد از شیعه شدنش، به دلیل تعصب شیعی اش، سنی ها لعن و نفرینش کردند.
اما در هر صورت، کتابش به عنوان یک کتاب اخلاقی در جامعۀ اسلامی مطرح است و غیر از مواردی که در آن تعارض دیده می شود، قابل استفاده است.
می توانید در کنار این کتاب، از کتاب "راه روشن" که ترجمۀ محجة البیضاء است نیز استفاده نمایید.
موفق باشید.