آیات عظام: خامنه ای، مکارم، شبیری زنجانی:
استفاده از طبل و شیپور و سنج به صورت متعارف، اگر با آهنگ¬هاى لهوی و مناسب مجالس فساد نباشد اشكالى ندارد. (1)
آیات عظام: وحید خراسانی و صافی گلپایگانی: جایز نیست (آیت الله صافی: استفاده از طبل شیپور در مراسم عزاداری جایز نیست و مراسم عزادارى حضرت سيد الشهداء عليه السلام باید به صورت مجالس روضه و سخنرانى، به صورت هیئت های عزاداری و منزه از این وسائل مانند طبل و شیپور و امثال اینها باشد(.
پی نوشت:
1. آیت الله خامنه ای، اجوبه الإستفتائات، سؤال 1441؛ آیت الله مکارم، استفتائات جديد، ج‏1، سؤال 516؛ سؤال تلفنی از دفتر آیت الله شبیری زنجانی.
2. سؤال تلفنی از دفتر آیت الله وحید؛ آیت الله صافی، توضیح المسائل، مسأله 2833، جامع الأحكام، ج‌2، سؤال 1602.