آیات عظام: امام خمینی، خامنه ای، مکارم، سیستانی، شبیری زنجانی و وحید خراسانی:
اگر مشتمل بر حرام مانند دروغ و آلات لهو توأم نباشد و موجب وهن مذهب و عزاداری نباشد اشکال ندارد ولى در عين حال بهتر است كه به جاى آنها، مجالس وعظ و ارشاد و ذكر مصائب حسينى و مرثيه خوانى بر پا شود(آیت الله وحید، لیکن شبیه ساختن به اهلبیت جایز نیست).(1)
آیت الله صافی: بطور كلى تعزيه‌خوانى چنانچه مشتمل بر محرمات نباشد اشكال ندارد و اصولًا مناسب اين است كه عزادارى حضرات ائمه طاهرين عليهم السلام به صورت مجلس روضه‌خوانى برگزار شود تا سخنرانان عالم و وعاظ و روضه‌خوانهاى متعهد ضمن ذكر مصائب آن بزرگواران با ذكر فضائل و مناقب و تاريخ زندگى ايشان و بيان احاديث و احكام و تبليغ معارف اسلام و دفع بدع و شبهات، مردم را آگاه و به مكتب اهل بيت عليهم السلام هدايت و ارشاد نمايند. (2)
پی نوشت:
1. امام خمینی، استفائات، ج3، سؤالات متفرقه، احکام عزاداری، سؤال 33؛ آیت الله خامنه ای، اجوبه الإستفتائات، سؤال 1440؛ آیت الله مکارم، استفتائات جدید، ج1، سؤال 572؛ آیت الله سیستانی؛ سؤال تلفنی از دفتر آیات عظام، شبیری زنجانی و وحید خراسانی.
2. آیت الله صافی، جامع الأحكام، ج‌2، س 1599‌.