با سلام
آیا جایز نیست یعنی انجام دادنش حرام و مرتکب گناه شدن است؟ اگر بلی گناه کبیره یا صغیره؟مثلاً تقلب جایز نیست و ...

پرسشگر گرامی با سلام و سپاس از ارتباطتان با این مرکز
در مسائل احکام فقهی، «جایز نیست» با «حرام است»، به یک معنی است و فرقی با هم ندارند. (1)
اما اين كه حرمت و گناهش كبيره يا صغيره باشد، بستگي به آن چيزي دارد كه حرام شده و انجامش جايز شمرده نشده؛ مثلا اگر گفتند: غيبت كردن جايز نيست؛ بدليل روايات غيبت از گناهان كبيره است و اگر گفتند: ريش تراشي جايز نيست؛ مي توان گفت انجامش گناه صغيره است .
پی نوشت ها :
1. آیت الله بهجت، توضیح المسائل، ضمائم، واژه ها و اصطلاحات فقهی ، ص 7 و سوال از دفتر ايت الله سيستاني .