ایاسود تعیین شده در بانک ها حلال است یا حرام لطفا راهنمایی فرمایید.

با سلام و عرض تبريک فرا رسيدن سال نو و سپاس از ارتباطتان با اين مرکز
بانک ها در نظام جمهوری اسلامی ایران مؤظف به رعایت قوانین شرعی هستند . باید طبق مصوبه مجلس شورای اسلامی، عمل نمایند. معاملات بانک ها اگر بر اساس قوانین مصوب مجلس شورای اسلامی و مورد تأیید شورای محترم نگهبان انجام شود، اشکالی ندارد و صحیح است . سود حاصل از به کار گیری سرمایه بر اساس یکی از قراردادهای شرعی مثل مضاربه یا شرکت یا جعاله یا اجاره و مانند آن، شرعا حلال است.
بنابر این اگر تعیین سود در بانک طبق قرارداد مضاربه به صورت در صدی باشد، سپرده گذاری در بانک برای دریافت سود به این صورت باشد که سپرده گذار همه اختیارات را به بانک داده باشد حتی انتخاب نوع فعالیت و تعیین سهم سپرده گذار از سود هم به عنوان وکالت در اختیار بانک باشد. سپرده گذاری و سود حاصل از به کار گیری پول در معامله حلال شرعی، اشکال ندارد . دریافت سود بانکی حلال می باشد.(1)
لطفا هرگاه سوال شرعی می پرسید ،نام مرجع تقلید خود را ذکر کنید تا بر اساس نظر مرجع شما پاسخ بدهیم .
پی نوشت:
1. آیت الله خامنه ای، استفتاءات ،س 1922،1923،1925 و1926 .