اگر می شودلطفا نظر مراجع مختلف رابفرستید

پرسشگر گرامی باسلام و تشکر از ارتباط تان با این مرکز
آری رعایت نکردن قانون جمهوری اسلامی ایران به فتوای بسیاری از فقها اشکال شرعی دارد. مخالفت با قوانین و مقررات و دستورهای دولت اسلامی (که به طور مستقیم توسط مجلس شورای اسلامی وضع شده و مورد تأیید شورای نگهبان قرار گرفته و یا با استناد به اجازه قانونی نهادهای مربوطه وضع شده اند) برای هیچ کس جائز نیست و در صورت مخالفت توسط فردی، بر دیگران تذکر و راهنمایی و نهی از منکر لازم است (البته با وجود شرایط نهی از منکر). (1)
در استفتائات مقام معظم رهبری آمده است:
کسی حق عمل نکردن به قوانین و مقررات حاکم بر ادارات و ... ندارد. (2)
آیت الله مکارم در این خصوص فرموده اند:
تخلف از قوانین جمهوری اسلامی اشکال شرعی دارد. (3)
طبق نظر آیت الله صافی نیز عمل بر خلاف مقرّرات مشروع نظام اسلامى بطور كلى جائز نيست. (4)
همچنین آیت الله بهجت عمل بر خلاف مقررات را جايز نمي دانند. (5)
پی نوشت ها:
1. توضیح المسائل (با حاشیه امام خمینی) ج2، ص992، س1986.
2. آیت خامنه ای، استفتائات،س 1985 .
3. آیت الله مکارم، استفتائات، ج 3، س 1580 .
4. آیت الله الله صافى، جامع الأحكام ، ج2، س 1541‌ .
5. آیت الله بهجت، استفتاءات ، ج4 ، س 5741.