آیا چت کردن با مرد نا محرم در چت وانتخاب ایشان به عنوان دوست در چت حرام است؟ایا گذاشتن ویا دادن عکس با حجاب حرام است؟

پرسشگر گرامی با سلام و تشکر از ارتباط تان با این مرکز.
به صورت یک حکم کلی، چت کردن همانند دیگر صورت های صحبت کردن زن و مرد یا دختر و پسر نا محرم، اگر مفسده‏اى نداشته باشد و خوف وقوع در حرام نباشد و از روى شهوت صورت نگیرد، و اصلا کلماتی که شهوت را تحریک می کند، به کار برده نشود، اشکالى ندارد.
اگر حرف های شهوی مطرح شود ، یا از گفتگو و چت کردن، شهوت، تهییج شود،جایز نیست و باید از آن پرهیز شود .(1)
گذاشتن و یا دادن عکس با حجاب در صورتی که مفسده ای نداشته باشد، حرام نیست.(2)
براى بیدارباش به چند حدیث اشاره مى‏کنیم:
امیرالمؤمنین(ع) فرمود: «الشهوات سموم قاتلات؛ (3) شهوت‏ها و خواهش‏هاى نفسانى زهرهاى کشنده‏اند» . نیز فرمود: «طهروا انفسکم من دنس الشهوات تدرکوا رفیع الدرجات؛ نفس خود را از پلیدى شهوترانى پاک سازید تا به درجه‏هاى بلند آخرت دست یابید». (4)
قال رسول اللَّه(ص): «جاهدوا انفسکم على شهواتکم تحلّ قلوبکم الحکمة؛ (5) با شهوت تان مبارزه کنید تا حکمت در دل‏هاى شما وارد گردد».
پى نوشت‏ها:
1.توضیح المسائل مراجع , ج 1 ،ذیل مسئله 889 و سوال از دفتر آیت الله سیستانی.
2.آیت الله سیستانی،توضیح المسائل،م2394.
3. غررالحکم، ج 1، ص 30.
4. همان، ج 2، ص 472.
5. مجموعه ورام، ج 2، ص 122.