سلام
آیا رعایت مد<الف> و مد < ی > در کلمه والضالین واجب است ؟
اگر واجب است و تاکنون رعایت نکرده باشیم نمازمان باطل است؟
لطفا نظر آیت الله وحید خراسانی؛ ایت الله سیستانی ؛آیت الله بهجت ؛ آیت الله خامنه ای و آیت الله منتظری رو برایم بنویسید.
با تشکر

پرسشگر گرامی با سلام سپاس از ارتباط تان با این مرکز.
آیت الله وحید خراسانی و آیت الله بهجت : رعایت مد در مورد اول لازم است. اگر عمدا مراعات نشود، نماز باطل می شود.(1)
آیت الله سیسستانی :رعایت مد در مورد اول برای تلفظ صحیح الف لازم است .(2)
آیت الله خامنه ای :رعایت مد واجب نیست. اما بهتر است که مراعات شود.(3)
آیت الله منتظری : در مورد اول بنا بر احتیاط رعایت مد لازم است.(4)
رعایت مد در (ی) با توجه به اینکه سکون حرف (ی) اصلی نمی باشد، بلکه به سبب وقف ، ساکن می شود ،واجب نیست.(5)
طبق فتوای کسانی که رعایت مد را واجب می دانند، اگر در اثر جهل به مسئله انسان مد را مراعات نکند و در یاد گرفتن مسئله هم کوتاهی نکرده ،نماز های گذشته صحیح می باشد.
پی نوشت ها :
1. آیت الله وحید ، توضیح المسائل ، م1012
آیت الله بهجت ، توضیح المسائل ، م825.
2. آیت الله سیستانی ، توضیح المسائل ، م990.
3. سوال تلفنی از دفتر(7746666-0251) آیت الله خامنه ای .
4. آیت الله منتظری ، توضیح المسائل ، م884.
5. العروه الوثقی ، با حاشیه مراجع ، فصل فی القرائه ،م42،
آیت الله بهجت ، استفتائات ، ج2 ، س 1997.