چه مدن طول كشيد تا كشتي نوح ساخته شود

پرسشگر گرامی با سلام سپاس از ارتباط تان با این مرکز.در باره بسياري از مسايل تاريخي به خصوص مدت زمان ساخت كشتي نوح در كتب تاريخي به ديدگاه واحدي نخواهيم رسيد . در اين باره فقط به روايتي از امام صادق اشاره مي نماييم .
مُفَضَّلِ بْنِ عُمَرَ در مسجد كوفه نزد امام بود و سوالالتي از حضرت نمود، از جمله :
در چند سال نوح كشتى را ساخت و از آن فارغ شد؟
فرمود: در دو دور .
گفتم: دو دور چه قدر بود؟ فرمود: هشتاد سال، گفتم: مردم گويند: در مدت پانصد سال آن را ساخت؟ فرمود: هرگز اين طور نبوده، چگونه چنين بوده با اينكه خداوند فرمايد:
بساز كشتى را به فرمان و وحى ما ...» ( هود آيه 37) مجلسى گويد: ظاهر آن است كه حضرت در اين جا وحى را به معناى لغوى آن كه سرعت است تفسير فرموده، محتمل است كه مقصود اين باشد كه وحى خدا و فرمان او با اين مقدار تأخير مناسبت ندارد.(1)
پي نوشت :
1. الكافي، شيخ كليني ،ج‏8، ص 281،اسلاميه؛
روضه كافى ،ترجمه رسولى محلاتى‏ ، ج 2 ،ص 103 ناشر: انتشارات علميه اسلاميه‏.