با سلام
آیا زمان نماز شب از هنگام قضای نماز عشاء (حدود 12 شب) میباشد یا زمانی دیگر دارد؟

پرسشگر گرامی با سلام سپاس از ارتباط تان با این مرکز.
وقت نماز شب بعد از نصف شب شرعي است . وقت آن تا قبل از اذان صبح ادامه دارد. بهتر است نزدیک اذان صبح خوانده شود.(1)
2- آخر وقت نماز عشا نصف شب است . احتياط واجب آن است كه شب را از اوّل غروب آفتاب تا اذان صبح حساب كند و دو قسمت نماید . اول وقت از قسمت دوم نصف شب شرعی است که نماز عشا قضا می شود، ولى براى نماز شب و مانند آن شب را از اول غروب آفتاب تا طلوع آفتاب حساب كند. از اول وقت قسمت دوم آن وقت نماز شب شروع می شود .(2)
روی این حساب در نیمه اول سال، تقریبا ساعت دوازده و پانزده دقیقه بعد از ظهر آخر وقت نماز مغرب و عشا و ساعت یک بامداد اول وقت نماز شب است . در نیمه دوم سال ساعت یازده و پانزده دقیقه بعد از ظهر آخر وقت نماز مغرب و عشا و ساعت 12 شب ، اول وقت نماز شب است. هر چند در ایّام سال کمی تفاوت دارد.(3)
پی نوشت ها:
1.آیت الله مکارم شیرازی، توضیح المسائل، م 352.
2. همان،م 679.
3. همان ، پی نوشت م 679.