بنده مقلدآقاي خامنه اي هستم درخصوص پولي كه در ازاي اجاره طلا به طلا فروشها دريافت ميشود ايا شرعا اشكالي دارد ياخير

با سلام و تشکر به خاطر ارتباط تان با اين مرکز.
اجاره دادن طلا در صورتي که عين همان طلا باقي بماند و مدت اجاره و مبلغ اجاره هم معين باشد اشکال ندارد، مثلا طلا فروش طلا را اجاره مي کند و براي نمايش در مغازه اش مي گذارد و بعدا عين همان طلا را بر مي گرداند و اجاره را هم به صاحب طلا مي دهد. اشکال ندارد و پول اجاره نيز حلال است.
اما اگر طلا فروش عين طلا را بر نمي گرداند، بلکه طلا را مي فروشد يا تصرف ديگري روي طلا انجام مي دهد که ماهيت آن را تغيير مي دهد و عوض آن را به صاحب طلا بر مي گرداند، اجاره طلا باطل است و گرفتن پول اجاره نيز جايز نيست و حکم ربا را دارد.(1)
پي نوشت:
1. سؤال از دفتر مقام معظم رهبری آيت الله العظمی خامنه اي.