سلام عليكم
طاعات و عباداتتان مقبول ان شاءالله
از شما خواهش دارم هرچه سريع تر به اين سوال بنده پاسخ بديد. چون مسئله بسيار مهميه
1.آيا خريدن مال دزدي درصورتي كه بدونيم دزدي است، حرام است؟ اگر هست، استفاده از اون مال بعد از خريد چطور، اون هم حرام است؟
2.اگر مالي از كافري دزديده شده باشه چطور؟
استفاده از نرم افزارهايي كه خارجي ها مي سازن و بعد، اشخاصي قفل نرم افزاري اون ها رو شكسته و به اصطلاح "كرك مي كنند" مي شود دزدي از كافر.
در مورد بعضي از اون نرم افزار ها تقريبا مطمئنيم كه پول حاصل از فروش شان به جيب صهيونيست مي ره.
مثل لغت نامه babylon، ضد ويروسnod32 و ...
و يا بازي هاي رايانه اي كه كلا دست صهيونيست هاست
اما در مورد بعضي نرم افزار ها، نمي دونيم.
بهترين مثال سيستم عامل windows هست.
در واقع ما برنامه اي رو كه شايد چند صد هزار تومان قيمت داره، به رايگان و يا با هزينه ي كمي كه اونم به جيب سازنده اش نمي ره استفاده مي كنيم.
حالا حكم اين چيه؟
فقط لطفا زودتر جواب بدين تا ما بدونيم روزه دار هستيم، يا با هر بار روشن كردن رايانه، حق الناس گردنمونه؟
خيلي ممنون.

پرسش 1:
آيا خريدن مال دزدي درصورتي كه بدونيم دزدي است، حرام است؟ اگر هست، استفاده از اون مال بعد از خريد چطور، اون هم حرام است؟
پاسخ:
پرسشگر گرامي با سلام و سپاس از ارتباطتان با اين مرکز
خريد مال دزدي حرام است و بعد ازخريد نمي توان از آن استفاده نمود و بايد به صاحب مال برگردانده شود.(1)
پي نوشت:
1. آيت الله سيستاني توضيح المسائل م2012 مورد دوم از موارد معاملات حرام.

پرسش 2:
.اگر مالي از كافري دزديده شده باشه چطور؟
استفاده از نرم افزارهايي كه خارجي ها مي سازن و بعد، اشخاصي قفل نرم افزاري اون ها رو شكسته و به اصطلاح "كرك مي كنند" مي شود دزدي از كافر.
در مورد بعضي از اون نرم افزار ها تقريبا مطمئنيم كه پول حاصل از فروش شان به جيب صهيونيست مي ره.
مثل لغت نامه babylon، ضد ويروسnod32 و ...
و يا بازي هاي رايانه اي كه كلا دست صهيونيست هاست
اما در مورد بعضي نرم افزار ها، نمي دونيم.
بهترين مثال سيستم عامل windows هست.
در واقع ما برنامه اي رو كه شايد چند صد هزار تومان قيمت داره، به رايگان و يا با هزينه ي كمي كه اونم به جيب سازنده اش نمي ره استفاده مي كنيم.
حالا حكم اين چيه؟
فقط لطفا زودتر جواب بدين تا ما بدونيم روزه دار هستيم، يا با هر بار روشن كردن رايانه، حق الناس گردنمونه؟
خيلي ممنون.

پاسخ:
1- دزديدن از اموال کافر جايز نيست.
2- نرم افزار با ساير اموال کفار به نظر آيت الله سيستاني فرق دارد.
استفاده از کپي شده سي دي ويندوز و امثال آن به نظر آيت الله سيستاني اشکال ندارد، البته اصل تکثير و کپي کردن نرم افزار هاي ديگران بدون رضايت صاحب آنها در صورتي که برخلاف مقررات باشد جايز نيست ولي اگر کسي برخلاف مقررات و قانون تکثير کرد مرتکب گناه شده است و تکليفا حرام است اما استفاده از آن اشکال ندارد .
نسبت به نرم افزار ويندوز تکثير و کپي کردن آن برخلاف مقررات حساب نمي شود. زيرا بين شرکت توليد کننده ويندوز و جمهوري اسلامي ايران قرار داد و مقرراتي براي رعايت حق تکثير آن وجود ندارد و لذا استفاده و تکثير آن به نظر آيت الله سيستاني اشکال ندارد.(1)
پي نوشت:
1. سؤال تلفني (7741415-0251) از دفتر آيت الله سيستاني.