با توجه به کمبود افراد صالح در همة زمان ها چگونه امام مهدی (ع) عدالت را گسترش خواهد داد؟

سنت قطعی الهی بر این مقرر شده، که روزی به وسیلة امام زمان(ع) ، زمین لبریز از عدل و داد شود و مدینة فاضله تشکیل گردد و همة اقشار، مزة شیرین عدل را بچشند و گمشدة خود را در حکومت امامی که کلامش، راهش و حکومتش عدل است، بیابند و بالاخره با حاکم شدن عدالت در اقصی نقاط عالم وفا و آسایش را لمس کنند و در سایة حکومت صالحان اجرا شدن احکام نورانی الهی را ناظر باشند تا جایی که زمین از قسط و عدل سیراب شود.
حضرت بقیة الله عدل کلی را در جهان ، با شرایط زیر پیاده می فرماید:
1 – آمادگی جامعة بشری برای عدالت کلی. انسان فطرتا عدالت خواه است و عدالت را دوست دارد، همان گونه که زیبایی را فطرتا دوست دارد، به ویژه وقتی از ظلم و جور به تنگ آمد، تشنة عدالت می شود.با وجود این وضعیت در زمان ظهور، عدالت محقق می شود.
2 – در زمان ظهور عقل ها کامل می گردد و بشر به اندازه ای به رشد عقلی می رسد که قابلیت پیاده شدن عدل همکانی را پیدا می کند.(1)
3 – اجتماع یارانی (حداقل 313 نفر) در ابتدای کار دور شمع وجود امام با ویژگی هایی از قبیل:
الف) خداجویی و توحید که سرلوحة خصال یاران مهدی است و وجودشان غرق جلوة نور ایزدی است.
ب) بصیرت و آگاهی . آنان چنان درایت و خردمندی دارند که در هر وضعی حق را از باطل باز می شناسند.
پ) حفظ حدود الهی . یاران حضرت چنان خود ساخته اند که حتی در سخت ترین اوضاع دست از پا خطا نمی کنند و قانون الهی را نمی شکنند.
ت) شجاعت. آنان دلیر مردان جنگ آوران میدان نبردند و دل هایی چون پولاد دارند و از انبوه دشمن هراسی به دل راه نمی دهند. ایمان به هدف همة وجودشان را تسخیر کرده است.
ث) فرمان بری. آنان عاشقان مولای خودند تا جایی که در انجام دستورهای حضرت بر یکدیگر پیشی می گیرند.
ج) زهد و ساده زیستی، زهد و عدم وابستگی به دنیا زینت کارگزاران مهدی است. یاران امام منتظر با داشتن چنین صفاتی چنان خود ساخته اند که اگر همة دنیا به آنان پیشنهاد شود تا تخلف از فرمان امامشان کنند، نمی پذیرند.(2)
4 – در ابتدا کارگزاران مهدی موعود (عج) انسان های ساخته شده اند که ایمان به خدا روحشان را در خود گداخته و از نو ساخته است و خداترسی آنان مانع از تخلفشان می گردد. در مراحل بعد که انقلاب حضرت گسترش می یابد، کارگزاران بر اساس موازین درست و شایستگی های اصولی و لیاقت های افراد انتخاب می گردند.
5 – پس از انتخاب مجریان لایق دولت مرکزی شدیدا آنان را تحت مراقب کامل قرار می دهد و همواره اعمال و رفتارشان زیر نظر است. مأموران مخفی و چشم و گوش های دولت مرکزی بیش از آن که مردم را زیر نظر بگیرند، به اعمال و کردار کارگزاران دولت می نگرند. و از متصدیان امور می خواهند که به موازین عدالت پای بند باشند وگرنه با برخورد شدید و نرمش ناپذیر مواجه خواهند شد.(3)
6 – امدادهای غیبی. همواره بشر برای پیمودن راه های دشوار محتاج امدادهای غیبی می باشد. در عصر ظهور حضرت امدادهای غیبی و نصرت های قائم آل محمد (ص) یاری می رسانند. نیز فرشتگان و حضرت عیسی (ع) برای نصرت حضرت فرود می آیند و باران های رحمت پی در پی نازل می شود و زمین گنج ها معدن ها و تمام منافعش را بیرون می ریزد. تمام نعمت ها فراوان می گردد، تا بدین وسیله خداوند سلطنت مهدی را در تمام زمین بگستراند.(4)
پی نوشت ها :
1 – لطف الله صافی، منتخب الأثر ، ص 607، حدیث 1؛ مرتضی مطهری ، سیری در سیرة ائمه (ع)، ص 294.
2 – مجلة حوزه، شماره 71 و 70، ص 299 و 306.
3 – محمد حکیمی ، عصر زندگی ، ص 49 و 50.
4 – لطف الله صافی، منتخب الأثر ، ص 360 و 364 و 589 و 591.