قبل از این که امام حسین به میدان جنگ برود اسم روزهای عاشورا و تاسوعا چه بود ؟

قبل از شهادت امام حسین و یارانش نیز در فرهنگ عرب ها به روز نهم محرم تاسوعا و به روز دهم محرم را عاشورا می گفتند .
توجه داشته باشید که در معنای لفظ تاسوعا و عاشورا شهادت و مصایب اهل بیت حسین (ع) وجود ندارد.
روز عاشورا یکى از روزهایى بود که قبل از اسلام ‌ عید رسمى و ملى عرب های جاهلی بود و آن روز را روزه مى گرفتند و اظهار شادمانى می کردند.
برای یهودی ها روز پیروزى موسى بر فرعون است از این رو آن را بزرگ شمرده و روزه می گرفتند. در اسلام، با تشریع روزه رمضان، آن روزه و عید آن روز نسخ شد. گفته اند: علت نامگذارى روز دهم محرّم به عاشورا آن است که ده نفر از پیامبران به ده کرامت در این روز مورد تکریم الهى قرار گرفته اند.(1)
در فرهنگ شیعی‌ به خاطر واقعة شهادت امام حسین(ع) در این روز عظیم ترین روز سوگواری و ماتم به حساب مى آید، زیرا در این روز امام حسین(ع) و یاران او به شهادت رسیدند؛ از این رو امام صادق(ع) فرمود: "عاشورا روزى است که حسین(ع) میان یارانش کشته بر زمین افتاد؛ یاران او نیز به خاک افتاده و عریان بودند".1(2) بنابراین روز عاشورا برای ما شیعیاتن ، تنها یاد آور قیام و شهادت امام حسین و یار ان او است .
پی نوشت:
1- حیاه الامام الحسین، ج 3، ‌ص 179.
2- بحارالانوار، ج 44، ‌ص 284 و وسائل الشیعه، ج 10، ص 394.