آیا در جامعه ی امروزی آن قدر فساد و تجاوز به مردم زیاد شده که امام زمان ظهور کنند ؟

در باره زمان ظهور حضرت مهدی (عج) تنها خدا از آن اطلاع دارد.
در عین حال عللل و شرایط ظهور امام زمان ، منحصر در گسترش در ظلم و فساد نیست . چه بسا در گذشته نیز مسئله ظلم و فساد نیز وجود داشته است ، اما شرایط دیگر فراهم نبوده است.
ظهور حضرت مهدی (عج) به مشیت و حکمت خداوند بستگی دارد که علم کامل آن بر ما پوشیده است . در عین حال در روایات آمده که خداوند حضرت را در سخت ترین اوضاع ؛ یعنی در حالی که جهان پر از ظلم و جور شده باشد، رای نجات مردم ستمدیده و نابودی ستمگران اذن ظهور می دهد.
از طرف دیگر هر نهضت و انقلابى که براى هدف معینى بر پا شود، در صورتى امکان پیروزى دارد که زمینه آن از هر جهت فراهم باشد و اوضاع و شرایط کاملا آماده باشد. یکى از شرایط مهم موفقیت این است که عموم انسان ها خواستار آن انقلاب باشند و افکار عمومى براى تأکید و پشتیبانى آن مهیا باشد. در غیر این صورت انقلاب با شکست مواجه خواهد شد. نهضت و قیام مهدى موعود نیز از این قاعده کلى مستثنى نبوده، در صورتى مى‏تواند پیروز گردد که اوضاع و شرایط مساعد و زمینه فراهم باشد.
نهضت آن حضرت یک نهضت سطحى و کوچک نیست، بلکه یک انقلاب همه جانبه و جهانى است و برنامه بسیار عمیق و دشوارى دارد، مى‏خواهد تمام اختلافات نژادى و کشورى و زبانى و مرامى و دینى را بر طرف سازد و سر تا سر گیتى را با یک حکومت نیرومند اداره کند تا همه بشر با صلح و صفا کنار هم زندگى کنند. او مى‏داند که آب را باید از سر چشمه اصلاح کرد و عوامل اختلاف‏انگیز را از ریشه قطع مى‏کند تا گرگ صفتان، خوى درندگى را از دست بدهند.
مى‏خواهد کفر و مادى گرى را ریشه کن سازد و عموم جهانیان را به سوى قوانین و برنامه‏هاى الهى متوجه کند و دین اسلام را آیین همگانى گرداند. مى‏خواهد افکار پریشانى بشر را به سوى یک هدف متمرکز کند و معبودهاى دروغین و فتنه‏انگیز را مانند: مرزها، نژادها، کشورها، مرام‏ها، حزب‏ها، قاره‏ها و شخصیت‏هاى کاذب را از مغز بشر ریشه کن کند.
به طور خلاصه مى‏خواهد نوع بشر و جوامع انسانى را به سعادت و کمال واقعى برساند و اجتماع صالحى به وجود آورد که بر پایه فضایل و صفات انسانى و اخلاق نیک استوار باشد. چنین انقلابى بدون شایستگى ملت‏ها امکان وقوع ندارد. قرآن کریم مى‏فرماید: "ما در زبور نوشتیم که بندگان شایسته و صلاحیت دار ما قدرت زمین را به دست مى‏گیرند".(1)
بنابر این تا نوع بشر به حد کمال و رشد نرسد و عموم مردم در سراسر جهان براى پذیرفتن حکومت حق آماده نگردد، مهدى موعود ظهور نخواهد کرد.(2)
بنابراین از یک طرف ظلم حاکمان ستمگر به نهایت درجه خود می رسد و از طرف دیگر عموم مردم و توده انسان ها در سراسر گیتی خواهان بر پائی عدالت گشته و از حکومت های دیگر دل زده و نا امید شده باشند.
پى نوشت‏ها:
1- انبیاء (21) آیه 105.
2- ابراهیم امینى، دادگستر جهان، ص 240 .