آیا واقعا سحر و جادو در باره ی بستن بخت صحت دارد؟

با سلام و آرزوی قبولی طاعات و عبادات شما و سپاس از ارتباط تان با مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
سه نكته را مورد توجه قرار دهيد.
نكته اول: لازم است نخست اين حقيقت را بدانيد كه: اكثر اين گونه باورها ( بسته شدن بخت و شانس و اقبال يا سحر و جادو و طلسم شدن ها)كه در مردم وجود دارد، نه پايه و اساس عقلي و علمي دارد و نه اساس ديني.
البته نمي خواهيم اصل واقعيت سحر و جادو و طلسم يا امكان بسته شدن چيزي را انكار كنيم. چه آن كه بخشي از سحر و جادو و طلسم واقعيت دارد، ولي نكته مهم اين است كه اصل و حقيقت اين امور در دسترس مردم عادي نيست. البته امروزه كساني اين گونه مسايل را تبليغ مي كنند، و دكان دعانويسي براي باز يا بستن بخت كسي داير كرده اند، تا از اين راه ارتزاق نمايند.
در روزگار ما مردم جهان از غرب تا شرق و از شمال تا جنوب به دليل بي توجهي به مباني ديني و دور شدن زندگي شان از احكام و قوانين الهي، گرفتار مشكلات و سرگرداني هاي زيادي هستند. اين مشكلات متأسفانه به دلايلي دامنگير غير مؤمن و مؤمن شده. هجوم كثرت مشكلات، اذهان مردم را از علل عادي و محسوس به سمت ماوراء طبيعي و ناديدني سوق داده است. اما اي كاش در اين جستجو و گرايش، علت اصلي بروز اين مشكلات و تنگناها را مي شناختند، و متوجه مي شدند كه اين همه رنج ها و مشقت ها از ناحيه دور شدن زندگي ها و اجتماعات از خدا و دستورات عملي خدا است. خيلي ها ممكن است اهل ذكر زباني و نماز و روزه هم باشند، اما اولا – ياد خدا صرفا ذكر زباني نيست، بلكه علاوه بر آن بايد آثار ذكر و ياد خدا در حلال و حرام، و در گفتار و رفتار و اخلاق و كسب و كار و محل خدمت و در عرصه هاي مختلف زندگي بشر پيدا باشد. ثانيا - مشكلات و عذاب ها ي فكري و ذهني يا غير آن وقتي آمد مؤمن و غير مؤمن را در بر مي گيرد.
خلاصه اين كه امروزه بسياري از مردم علت مشكلات خود را در دخالت داشتن سحر و جادو و طلسم و يا بسته شدن بخت خود ريشه يابي مي كنند، بدون آن كه واقعا كوچك ترين سحر و جادويي در كارشان دخالت داشته باشد. به ويژه تأخير افتادن امر ازدواج، نيامدن خواستگار براي دختران و يا آمدن خواستگار ولي جور نشدن، از اموري است كه آن را به سحر و جادو و بسته شدن بخت مرتبط مي‌سازند.
نكته دوم:
در هر صورت اگر شما يا هر كسي بر اين مطلب اصرار داشته باشد كه شايد بخت ما را از راه سحر و جادو يا طلسم بسته اند، راه‏هايي براي بطلان آن وجود دارد كه در ذيل به برخي از آن اشاره مي شود، به آن عمل كنيد، ان شاء الله بسته، باز مي گردد:
1- هر روز صدقه بدهيد، و آيت الكرسي و سوره هاي ناس و فلق را بخوانيد. و بعد ازسلام هر نماز سه مرتبه سوره قل هوالله احد و ده مرتبه تسبيحات را بخوانيد.
2- هر روز بخوانيد آيه شريفه « وَ إِنْ يَكادُ الَّذِينَ كَفَرُوا لَيُزْلِقُونَكَ بِأَبْصارِهِمْ لَمَّا سَمِعُوا الذِّكْرَ وَ يَقُولُونَ إِنَّهُ لَمَجْنُونٌ وَ ما هُوَ إِلَّا ذِكْرٌ لِلْعالَمِينَ»، و آيه شريفه «إنَّ ربّكم الله الذي خلق السموات و الأرض في ستة أيّام ثمّ استوي علي العرش يغشي الليل النهار يطلبه حثيثاً و الشمس و القمر و النجوم مسخّرات بأمره ألاَ له الخلق و الأمر تبارك الله ربّ العالمين".ادْعُوا رَبَّكُمْ تَضَرُّعاً وَ خُفْيَةً إِنَّهُ لا يُحِبُّ الْمُعْتَدِينَ وَ لا تُفْسِدُوا فِي الْأَرْضِ بَعْدَ إِصْلاحِها وَ ادْعُوهُ خَوْفاً وَ طَمَعاً إِنَّ رَحْمَتَ اللَّهِ قَرِيبٌ مِنَ الْمُحْسِنِين». (1) هم چنين بخواند دعاي: "اللَّهُمَّ رَبَّ مُوسَي وَ خَاصَّهُ بِكَلَامِهِ وَ هَازِمَ مَنْ كَادَهُ بِسِحْرِهِ بِعَصَاهُ وَ مُعِيدَهَا بَعْدَ الْعَوْدِ ثُعْبَاناً وَ مُلَقِّفَهَا إِفْكَ أَهْلِ الْإِفْكِ وَ مُفْسِدَ عَمَلِ السَّاحِرِينَ وَ مُبْطِلَ كَيْدِ أَهْلِ الْفَسَادِ مَنْ كَادَنِي بِسِحْرٍ أَوْ بِضُرٍّ عَامِداً أَوْ غَيْرَ عَامِدٍ أَعْلَمُهُ أَوْ لَا أَعْلَمُهُ وَ أَخَافُهُ أَوْ لَا أَخَافُهُ فَاقْطَعْ مِنْ أَسْبَابِ السَّمَاوَاتِ عَمَلَهُ حَتَّي تُرْجِعَهُ عَنِّي غَيْرَ نَافِذٍ وَ لَا ضَارٍّ لِي وَ لَا شَامِتٍ بِي إِنِّي أَدْرَأُ بِعَظَمَتِكَ فِي نُحُورِ الْأَعْدَاءِ فَكُنْ لِي مِنْهُمْ مُدَافِعاً أَحْسَنَ مُدَافَعَةٍ وَ أَتَمَّهَا يَا كَرِيم‏" . (2)
3- جهت محفوظ ماندن از سحر و جادو و مانند آن، شب ها پس از خواندن نمازهاي واجب مغرب و عشاء و روزها پيش از نماز صبح و ظهر و عصر هفت مرتبه بخوانيد: «بسم الله و بالله" سنشدّ عضدك بأخيك و نجعل لكما سلطاناً فلا يصلون إليكما بآياتنا أنتما و مَن اتّبعكما الغالبون». (3)
4- اين جملات را روي كاغذي بنويسيد، و در پارچه اي بپيچيد و همراه خود داشته باشيد:
« بسم الله و بالله، بسم الله و ما شاء الله، بسم الله و لا حول و لا قوّه إلاّ بالله. قال موسي ما جئتم به السحر إنّ الله سيبطله إنّ الله لا يصلح عمل المفسدين فوقع الحقّ و بطل ما كانوا يعملون فغلبوا هنالك و انقلبوا صاغرين » .(4)
5- قالَ لَهُمْ مُوسى‏ أَلْقُوا ما أَنْتُمْ مُلْقُونَ فَلَمَّا أَلْقَوْا قالَ مُوسى‏ ما جِئْتُمْ بِهِ السِّحْرُ إِنَّ اللَّهَ سَيُبْطِلُهُ إِنَّ اللَّهَ لا يُصْلِحُ عَمَلَ الْمُفْسِدِينَ وَ يُحِقُّ اللَّهُ الْحَقَّ بِكَلِماتِهِ وَ لَوْ كَرِهَ الْمُجْرِمُونَ وَ قَدِمْنا إِلى‏ ما عَمِلُوا مِنْ عَمَلٍ فَجَعَلْناهُ هَباءً مَنْثُوراً بَلْ نَقْذِفُ بِالْحَقِّ عَلَى الْباطِلِ فَيَدْمَغُهُ فَإِذا هُوَ زاهِقٌ وَ لَكُمُ الْوَيْلُ مِمَّا تَصِفُونَ وَ أَلْقِ ما فِي يَمِينِكَ تَلْقَفْ ما صَنَعُوا إِنَّما صَنَعُوا كَيْدُ ساحِرٍ وَ لا يُفْلِحُ السَّاحِرُ حَيْثُ أَتى‏ فَأُلْقِيَ السَّحَرَةُ سُجَّداً قالُوا آمَنَّا بِرَبِّ هارُونَ وَ مُوسى‏ (5)
نكته سوم: ازدواج همانند ساير امور نياز دارد مقدمات و اسباب و شرايط آن فراهم شود. اسباب و مقدمات دو گونه اند: ظاهري و باطني يا مادي و معنوي. براي جور شدن ازدواج هم به عوامل ظاهري بايد توجه شود و هم به عوامل باطني. بنابراين امور زير را مورد توجه قرار دهيد توجه داشته باشيد.
الف – عوامل ظاهري:
1- نقش واسطه ها در معرفي دختران خوب و شايسته و دم بخت را كم نگيريد. خاله ها، عمه ها، زن دايي ها، زن عموها و دختران آن ها و به طور كلي زنان فاميل و غير فاميل و دوستان مي توانند سامانه مطمئني براي معرفي پسران دم بخت به شما و ديگر دختران دم بخت باشند.
2- حضور در كانون‌هاي علمي، جلسات مذهبي، مساجد و نماز جماعت، شركت در مراسم جشن و عقد و عروسي اقوام و خويشان با حفظ حجاب و موازين و شئونات اسلامي را فراموش نكنيد.
3- خوش اخلاق و بشاش باشيد.
4- خوش‌زباني و داشتن بياني نرم و مهربانانه همراه با دلسوزي در برخورد با ديگران را فراموش نكنيد.
5- زود رنج نباشيد، با ظرفيت و صبور و بردبارباشيد.
6- از ابتذال اخلاقي، ‌ژوليدگي و بيان حرف‌ها و اظهارات دلسرد كننده بپرهيزيد.
يادآوري: در گزينش همسر سختگير نباشيد. همين اندازه كه متدين، خوش اخلاق، صادق و امين باشد، و از جسم و عقل سالم برخوردار باشد. و بتواند با درآمدي اگر چه اندك زندگي را بچرخاند، كافي است. بقيه كارها يواش يواش بعد از ازدواج درست خواهد شد.
ب- توجه به معنويت: عوامل ظاهري و معنوي مكمل هم هستند. از اين رو بايد هم زمان به هر دو دسته آن توجه شود. عوامل معنوي مانند دعا و توسل، انفاق به فقرا، ترك گناهان، توبه حقيقي و استغفار در پيشگاه خدا، محبت به مردم مخصوصا پدر و مادر، و ساير اعضاي خانواده و اقوام و خويشان، براى فراهم شدن زمينه ازدواج كار خوب و پسنديده اي است.
علاوه بر مواردي كه در بالا اشاره شد، به امور زير نيز توجه ويژه شود.
1- هيچ روزي يا شبي را بدون تلاوت قرآن سپري نكنيد. مخصوصا هر شب سوره يس بخوانيد و بعد خواسته تان را از خدا بخواهيد. زيرا در روايت آمده كه يكي از آثار خواندن سوره يس آسان گشتن امر ازدواج است.(6)
2- تصميم جدي بر ترك گناهان داشته باشيد ، و هر روز و شب استغفار كنيد. زيرا توبه و استغفار درهاي بسته شده را مي گشايد.
3- روزهاي جمعه نماز جعفر طيار را به همان ترتيبي كه در مفاتيح آمده، بخوانيد.
4- نزديك ظهر روز جمعه، دو ركعت نماز بخوانيد، در ركعت اوّل بعد از حمد و توحيد، سه آيه اوّل سوره فتح(يعني تا نصراً عزيزاً) را بخوانيد. در ركعت دوم بعداز حمد و توحيد سوره الم نشرح را بخوانيد، بعد از سلام نماز تسبيح حضرت فاطمه سلام الله عليها را بگو و حاجت خود را از خدا بخواهد.(7)
5- از امير المؤمنين(ع) نقل شده كسي كه قصد ازدواج دارد، دو ركعت نماز بخواند، در هر ركعت بعد از حمد سوره يس، و بعد از سلام نماز حمد و ثناي خدا به جا آورد، سپس حاجت خود را از خدا بخواهد.(7) بهتر است بعد از سلام ابتدا تسبيح فاطمه زهرا (س) به عنوان حمد و ثناي خداوند گفته شود و بعد خواسته تان را از خدا بخواهيد.
پي نوشت ها:
1. حاج شيخ عباس قمي، مفاتيح الجنان، باب باقيات الصالحات.
2. كفعمي، مصباح، انتشارات الاعمي للمطبوعات، بيروت، 1403ق، ص 228.
3. علامة المجلسي، بحار الانوار، مؤسسة الوفاء، بيروت، 1404 ه.ق، ج 92، ص 124.
4. حاج شيخ عباس قمي، مفاتيح الجنان، باقيات صالحات، باب سوم، نشر بلاغت، قم، بي تا.
5. مصباح، ص 228.
6. محدث نوري، مستدرك الوسايل، مؤسسه آل البيت، قم 1408 ش، ج 2، ص 136.
7. شيخ حر عاملي، وسايل الشيعه 29 جلدي، چاپ مؤسسه آل البيت، قم، سال انتشار 1409ق، ج 8، ص 117.
8. علامه مجلسي، بحار الانوار، مؤسسه الوفاء بيروت – لبنان، سال انتشار 1404 ق، ج100، ص 268.
پرسشگر گرامی:
ضمن تشکر از ارتباط شما با این مرکز؛ با توجه به کمبودهای متعدد امکانات و کاهش اعتبارات پاسخگویی، مرکز ملی پاسخگویی ناگزیر به تغییر رویکرد و اقدام به تمرکز سامانه پاسخگویی کرده است.
از این رو پاسخ سوالات خود را از سامانه های زیر دریافت نمایید.
سامانه هاي فضای مجازی ( اينترنتي):
انجمن گفتگوی دینی: http://www.askdin.com
کانون گفتگوی قرآنی: http://www.askquran.ir
پاسخگوئی زنده اینترنتی از طریق سایت : http://www.09640.ir
سامانه پیامک(فقط احکام شرعی): به شماره 30009640 یا از طریق سایت http://www.30009640.ir
سامانه تلفني : 096400