چرا داشتن دوست پسر در سراسر كشور مهمه ؟
پرسشگر گرامی، چه چیزی باعث شده تو فكر كنی در سراسر كشور همون اتفاقی داره می افته كه در اطراف تو در حال وقوعه؟!

 چرا داشتن دوست پسر در سراسر كشور مهمه ؟ بچه ها می گویند دوست پسر داری ؟ وقتی می گوییم نه می گویند خاك تو سرت

پرسشگر گرامی، چه چیزی باعث شده تو فكر كنی  در سراسر كشور همون اتفاقی داره می افته كه در اطراف تو در حال وقوعه؟!  مگه تو تا به حال در چند نقطه از كشور زندگی كردی كه این قدر مطمئنی؟! كه چه چیزهایی برای همه خیلی مهمه؟ خوب معلومه كه در عنفوان نوجوانی هستی كه مسائل مختلف رو كه ممكنه چندان بزرگ نباشند خیلی جدی و فراگیر جلوه میدی!

اما به نظر من بخشی از حرف هایتان درست است ! شما و بیشتر كسانی كه در اطراف شما هستن، دخترانی در سنین پر تلاطم و بسیار ویژه نوجوانی هستند، پس بهتره قبل از هر چیز؛ كمی درباره ویژگی ها و مشخصات دوران نوجوانی صحبت كنیم، دوره نوجوانی فصل دگرگونی های شگرفی در انسان است كه در آن تمامی قوای زیستی، روحی ، روانی، فكری و عاطفی فرد از دوران بلوغ دچار تغییر و تحولات اساسی می گردند. در طول زندگي يك فرد، وقايعي رخ مي دهند كه از اهميت خاصي برخوردارند و به عنوان نقاط عطفي در زندگي از آنها ياد مي شود. يكي از اين وقايع بلوغاست، بلوغ در لغت به معني رسش و پختگي است كه در ابعاد جسماني، رواني، عاطفي، معنوي و اجتماعي در سنين نوجواني به وقوع می پیوندد. بلوغ دوره بحراني انتقال از مرحله كودكي به بزرگسالي و زمان كسب قدرت باروري است. گرایش به جنس مخالف از پدیده های شایع دوره نوجوانی و از تغییرات دوران بلوغ است. در این دوره نوجوان درباره رابطه با جنس مخالف كنجكاو می شود كه این كنشی طبیعی از مراحل رشد انسان است ؛ اما مشكل زمانی ایجاد می شود كه بعضی از نوجوانان فراتر از سطح سن و تجربه خود وارد این روابط می شوند، برخی نیاز های درونی كه در دوره نوجوانی شكل یا بعضا شدت می گیرند،مانند نیاز ذاتیو كششدرونی و فطری به جنس مخالف، ایجاد محدودیت های اجتماعی و ارتباطی برای هر دو جنس، خلا عاطفی در خانواده و نیاز شدید به محبت، همه و همه در تشدید گرایش نوجوان به ایجاد رابطه با جنس مخالف دامن می زنند. اصلی ترین و پرنفوذ ترین دلیلی كه به این گرایشات شدت می بخشد نیاز به مورد توجه و علاقه بودن است، برای نوجوان بسیار حیاتی است كه احساس كند برای شخص یا اشخاصی بسیار مهم بوده و مورد عشق و محبت آنها واقع شده است در صورتی كه این نیاز در خانه و به وسیله والدین به صورت اصولی و همه جانبه ارضا نشود می تواند زمینه ساز جستجو برای ارضای این نیاز در خارج از خانه و خدای نكرده در بستری ناامن و مخاطره انگیز مانند دوستی های خیابانی شود. گرایش به جنس مخالف یك كشش ذاتی است كه خداوند آن را برای بقای نسل در وجود انسان قرار داده، اما نكته اساسی این است كه این نیاز در بهترین و سود بخش ترین شرایط پاسخ داده شود و باعث رشد و تعالی انسان شود، موقعیتی مانند ازدواج كه فرد با آگاهی و شناخت همه جانبه، همسر ایده آل و مناسب خود را در سایه خانواده و برای رسیدن به هدفهای عالی انسانی انتخاب كند، كه این امر مستلزم رسیدن به درجه ای از پختگی و خودشناسی است كه قطعا دوره بحرانی و پر تلاطم نوجوانی فرصت مناسبی برای آن نمی تواند باشد و مرتكب خطاهایی در این دوران شدن خدای ناكرده بسیاری از فرصتهای ناب و ارزشمند آینده را از شخص سلب خواهد كرد. باید توجه داشت كه بی گدار به آب زدن در این سنین، موجب ایجاد آسیب های روحی و روانی مخصوصا برای دختران و خانواده های آنان خواهد شد كه ترمیم آن بسیار هزینه بر و گاهی ناممكن خواهد بود كه ضرب مثل «یك لحظه هوس رانی ، یك عمر پشیمانی تعبیری گویا برای این امر است.

    اینكه چرا بعضی دخترها علاقه مند یا درگیر دوست پسر می شوند و بعضی نه برمی گردد به همین مطالب بالا، اگر دختری در خانواده ای اصیل و صمیمی طوری تربیت شود كه خودش و نیاز ها و هدفهای امروز و آینده اش را خوب بشناسد متوجه می شود كه دوستی های ناپایدار وبی اساس با جنس مخالف نه تنها به او در پاسخ به نیاز به محبت و توجه و... كمكی نمی كند. بلكه ممكن است آینده او را هم خراب كرده و بسیاری مشكلات دیگر اجتماعی یا روحی و روانی برای او ایجاد كند .

   با توضیحات فوق، فكر میكنم تاحدودی به جواب این سوالتان كه چرا بعضی دخترها دوست پسر دارند رسیده باشید، اما نكته مهمتر اینه كه چطور می توان از این دوران پر فراز و نشیب و شیرین، اما پر خطر نوجوانی گذر كنیم تا همه استعدادهایی را كه خداوند در این دوره در وجود ما قرار داده شكوفا كنیم  در این خصوص باید عرض نمایم كه:

  1. داشتن رابطه ای خوب و صمیمانه با خانواده خصوصا مادر، مانع از لغزش دختران نوجوان به ورطه نا امن و گناه آلود دوستی با جنس مخالف خواهد شد.

2-     داشتن برنامه ای منظم و هدفمند برای همه اوقات در راستای علاقه مندی ها و توانایی های فردی مسیری صحیح و مطمئن برای شكوفایی استعدادهای خدادادی و سود بردن از انرژی فوق العاده دوره نوجوانی است.

3-     ورزش، مطالعه و فعالیتهای مختلف هنری و ... كه باعث می شوند فرد ارزش واقعی خود را در اعمال و افكار و توانایی های خود جستجو كند مانع از بروز نیاز كاذب به تایید شدن از جانب جنس مخالف كه قطعا سودی برای انسان نداردخواهدشد.

4-     پرهیز از دوستی با افرادی كه اصالت خانوادگی و مذهبی ندارند عامل بسیار مهمی در نیفتادن به ورطه ی اینگونه روابط خطر آفرین و آسیب زااست. ما در منابع دینی خود تاكید بسیاری بر انتخاب نوع دوست داریم، مخصوصا در سنین نوجوانی كه فرد بخاطر بروز تحولاتی كه ذكر شد و بی توجهی اغلب خانواده ها به آن، به دنبال پیداكردن دوست و همرازی می گردد. و اگر در انتخاب این نیاز خود دقت بخرج ندهد بدون شك متضرر خواهد شد. سعدی علیه الرحمه در بیتی بسیار زیبا می فرماید كه: اسب و خر را گر ببندی چند روزی پیش هم ـــــــ رنگ شان همگون نگردد خلقشان یكسان شود! یعنی  اكر فرد هر چند هم كه اصیل باشد. اما با افراد بی اصالت دوستی كند بعد از مدتی همرنگ آنها خواهد شد و همرنگ آنها شدن برای دختری كه از خانواده ی اصیل و مذهبی است تبعات بمراتب شدید تری برای او در پی دارد.

    در انتها پیشنهاد می كنم با مطالعه كتاب هایی كه مخصوص نوجوانان و در این زمینه نوشته شده ، اطلاعات و دانش وسیع تری نسبت به خود اطرافیانتان بدست آورید و با یادگیری مهارت های مختلفی كه تحت عنوان مهارت های زندگی(مثل كنترل هیجانات، افزایش عزت نفس، مهارت حل مسئله و ارتباط موفق و.... ) آموزش داده می شوند توانایی های خود را برای عبور از مرحله دشوار اما سرشار از فرصت های ناب نوجوانی ارتقا دهید.

برای شما  موفقیت و شادكامی در همه مراحل زندگی را از خداوند خوهانم!