به نظر مي رسد منظور سوال كننده مساله افك در سوره نور باشد:

:«إِنَّ الَّذِينَ جَاءُو بِالْافْكِ عُصْبَةٌ مِّنكمُ‏ْ  لَا تحَْسَبُوهُ شَرًّا لَّكُم  بَلْ هُوَ خَيرٌْ لَّكمُ‏ْ  لِكلُ‏ِّ امْرِيٍ مِّنهُْم مَّا اكْتَسَبَ مِنَ الْاثْمِ  وَ الَّذِي تَوَليَ‏ كِبرَْهُ مِنهُْمْ لَهُ عَذَابٌ عَظِيم» سوره نور،آيه11«إِنَّ الَّذينَ يُحِبُّونَ أَنْ تَشيعَ الْفاحِشَةُ فِي الَّذينَ آمَنُوا لَهُمْ عَذابٌ أَليمٌ فِي الدُّنْيا وَ الْآخِرَةِ وَ اللَّهُ يَعْلَمُ وَ أَنْتُمْ لا تَعْلَمُون» سوره نور،آيه19.

قرآن به مؤمناني كه از بروز چنين اتهامي نسبت به شخص پاكدامني سخت ناراحت شده بودند دلداري مي‏دهد كه" گمان نكنيد اين ماجرا براي شما شر است بلكه براي شما خير بود" (لا تَحْسَبُوهُ شَرًّا لَكُمْ بَلْ هُوَ خَيْرٌ لَكُمْ).

چرا كه پرده از روي نيات پليد جمعي از دشمنان شكست خورده و منافقان كور دل برداشت، و اين بد سيرتان خوش ظاهر را رسوا ساخت، و چه خوب است كه محك تجربه به ميان آيد تا آنان كه غش دارند سيه‏رو شوند، و چه بسا اگر اين حادثه نبود و آنها هم چنان ناشناخته مي‏ماندند در آينده ضربه سخت‏تر و خطرناكتري مي‏زدند.(تفسير نمونه، ج‏14، ص: 395)

" كساني كه دوست مي‏دارند زشتيها و گناهان قبيح در ميان افراد با ايمان اشاعه يابد عذاب دردناكي در دنيا و آخرت دارند (إِنَّ الَّذِينَ يُحِبُّونَ أَنْ تَشِيعَ الْفاحِشَةُ فِي الَّذِينَ آمَنُوا لَهُمْ عَذابٌ أَلِيمٌ فِي الدُّنْيا وَ الْآخِرَةِ).

قابل توجه اينكه نمي‏گويد كساني كه اشاعه فحشاء دهند، بلكه مي‏گويد" دوست دارند كه چنين كاري را انجام دهند" و اين نهايت تاكيد در اين زمينه است.

به تعبير ديگر مبادا تصور شود كه اين همه اصرار و تاكيد به خاطر اين بوده كه همسر پيامبر ص يا شخص ديگري در پايه او، متهم شده است، بلكه در مورد هر كس و هر فرد با ايمان چنين برنامه‏اي پيش آيد تمام آن تاكيدات و اصرارها در مورد او صادق است، چرا كه جنبه شخصي و خصوصي ندارد، هر چند ممكن است بر حسب موارد جنبه‏هاي ديگري بر آن افزوده شود.(تفسير نمونه، ج‏14، ص: 403)