حجت الاسلام والمسلمین مهدی پیشوایی

کتاب «الامامه و السیاسه» از ابن قتیبه دینوری چقدر اعتبار دارد؟
بالفرض هم که این کتاب از ابن قتیبه نباشد، از یکی از مورخان بزرگ اهل سنت است، چون کتاب را با فضائل چهار خلیفه شروع می کند، و در نهایت فضائل امیرالمومنین علی (ع) را بیان می کند. دلایل نافین قضیه که تشکیک کرده اند و گفته اند که این کتاب از ابن قتیبه نیست، این است که در مقدمه ی سایر کتب او مثل کتاب  معارف  از این کتاب نام نبرده است، دیگر اینکه او در قرن سوم زندگی می کرده است، قضایایی در این کتاب نقل شده که بعد از قرن سوم است.
نشریه کتاب ما، راجع به کتاب شناسی است، مقاله ای علمی در این باره بود که با دلایل و شواهدی ادعا کرده بود که این کتاب  از ابن حزم اندلسی، صاحب الملل و النحل و از اقطاب اهل سنت و عالم متعصب و صاحب قلم و بیان تندی است، که در قرن چهارم زندگی می کرده است.
تا آنکه یکی از علمای عراقی معاصر در فصل  الحاقی کتابی به نام «محسن السقط او السبط »،   درباره ی دو کتاب « معارف» و  این کتاب از ابن قتبیه بحث می کند،  دلایل نافین قضیه را رد می کند و اثبات می کند که این کتاب از ابن قتیبه است.