حجت الاسلام والمسلمین مهدی پیشوایی

چه کسانی زمینه ازدواج امام حسین (ع) و شهربانو را فراهم کردند؟ عاقبت شهربانو چه شد؟
ازدواج امام حسین (ع) با شهربانو دختر یزدگرد پادشان ایرانی مشهور است. اما بعضی از محققین اشکالات تاریخی برای آن ذکر کرده است و این قضیه را منکر هستند.
کسانی که می گویند این ازدواج صورت گرفته است، می گویند: شهربانو با خواهرش جزء اسرای ایرانی بودند در جنگ مسلمانان با ایران آن زمان اسیر شدند. چون آنها شاهزاده بودند ، احترام کردند گفتند که شما هر کدام از مسلمانان را انتخاب کنید ما شما را به ازدواج او در می آوریم و شهربانو دستش را روی سر امام حسین (ع) گذاشت.
همه کسانی که این قضیه را نقل کرده اند، معتقدند که ایشان موقع زایمان امام سجاد (ع) در ایام نفاس از دنیا رفت. لذا حضور شهربانو در واقعه ی کربلا صحت ندارد.