حجت الاسلام والمسلمین مهدی پیشوایی

در چه تاریخی رسول خدا(ص) در مدینه تشکیل حکومت اسلامی داد؟
حضرت پیامبر(ص) از بدو هجرت به مدینه، مقدمات تشکیل حکومت را فراهم کرد. در همان سال اول، دو تا پیمان امضا کرد. عهد نامه ی اول با مردم مدینه بود که عهدنامه ی زندگی مسالمت آمیز با اهالی ناهمگون مدینه بود، تا جلوی هرج و مرج و اختلاف را بگیرد.
یک پیمان دیگر با سه قبیله مستقل یهودی امضاء کرد، که جلوی مخالفت آنها را بگیرد. و به این ترتیب رفته رفته لوازم و شرایط حکومت اسلامی فراهم شد. به تدریج احکام زکات و جهاد نازل شد، و حضرت بعد از آن اعلام جهاد کرد و پیمان صلح بست و نماینده و سفیر فرستاد. تا اینکه بعد از چند سال در مدینه حکومت تشکیل داد، لذا تاریخ معینی و سال معینی را نمی توانیم بگوییم.