حجت الاسلام والمسلمین مهدی پیشوایی

امام علی(ع) در خطبه ای می فرمایند که در شب نزول وحی و ابلاغ رسالت همراه پیامبر بوده اند و وحی و جبرئیل را درک کرده اند، این نقل چرا در کتب تاریخی نیامده است؟
چرا آمده است، ولی ممکن است به دست ما نرسیده باشد، مثلا ابن ابی الحدید معتزلی شارح نهج البلاغه، در جلد سیزدهم با چاپ 20جلدی مصر، صفحه‌ی 208، به این قضیه که می رسد می گوید: این قضیه در کتاب صحاح روایت شده است، نظیر صحیح مسلم، صحیح بخاری، ترمذی، سنن ابی داوود، نسائی، بیهقی و سایر کتب معتبر.
می گوید روایت شده وقتی جبرئیل برای نخستین بار بر پیامبر نازل گردید و او را به مقام رسالت مفتخر ساخت، علی(ع) در کنار پیامبر بوده است، پس معلوم می شود که این مطلب تا زمان ابن ابی الحدید یعنی تا قرن ششم، در کتاب های معتبری مثل صحاح آمده بوده است، آنهم در کتاب صحاحی که نزد اهل سنت بسیار معتبر هستند.