حجت الاسلام والمسلمین مهدی پیشوایی

لطفا درباره شخصيت ابوحمزه ثمالی توضيح دهيد.
ثابت بن دینار،  کنیه اش ابوحمزه ثمالي است که ثمال نام قبیله ای است که در آن قبیله زندگی می کرده است، و خودش جزء آن قبیله نبوده است، ایشان چهار امام را درک کرده است، از امام سجاد (ع) تا امام کاظم (ع)،  که از محضر آنان استفاده کرده است، و علمای رجال ابوحمزه را توثیق می کند که راوی موثق و قابل اعتماد ائمه (ع) می باشد. و راوی رساله الحقوق،  امام سجاد (ع) می باشد که یکی از یادگارهای معنوی حضرت (ع) می باشد. و همچنین راوی دعای سحر معروف از امام سجاد (ع)، دعای سراسر عرفان و معنویت هست، که به نام راوی اش معروف است.
در کتابهایی مثل رجال شیخ طوسی، اگر یک نفر از اصحاب چند امام بوده،  شیخ تکرار می کند، ولی در کتابها به ترتیب الفبایی بحث می کند، و اگر راوی به کنیه معروف باشد در انتهای کتاب بحث می کند، و در مورد ابوحمزه به نامشان در قسمت حرف الفبای «ث» اشاره می کند.