حجت الاسلام والمسلمین مهدی پیشوایی

درباره شخصيت و زندگاني كميل بن زياد توضيح دهيد.
کمیل بن زیاد نخعی از تیره ی نخع و از تیره های یمنی می باشد که ساکن کوفه شده بودند. ایشان از یاران بسیار بسیار نزدیک امیرالمومنین علی (علیه السلام) می باشد که حضرت بیاناتی خطاب به وی دارد که در نهج البلاغه و کتابهای دیگر است، و  دعای کمیل دعایی است که حضرت به کمیل آموزش داده است، و به نام راوی معروف شده است. و خود حضرت نیز این دعا را می خوانده است که از دعاهای بسیار بافضیلت، آموزنده و عالیه المضمامین و سراسر عرفان و توحید است.
در مورد سرگذشت کمیل نوشته اند، که حجاج بن یوسف ثقفی در زمان اقتدارش به دنبال او بود، و شیعیان سرشناس از جمله کمیل بن زیاد زندگی مخفی داشتند، تا آنکه در سال هشتاد و سه هجری، کمیل بازداشت کرد و مظلومانه به شهادت رساند، و در محلی به نام صویه محلی بین کوفه و نجف دفن کردند، و در هنگام شهادت نود سال داشت.