حجت الاسلام والمسلمین مهدی پیشوایی

در برخي منابع تاريخي از شكل گيري گروهي به نام صالحان در زمان امام باقر(ع) سخن به ميان آمده است.آيا اين گروه همان سازمان وكالت است كه در عصر امام جواد و امام هادي عليهماالسلام بودند؟ ويژگي هاي اين گروه و وظايف آنها چه بود؟
بنده گروهی با این نام را در منابع تاریخی ندیده ­ام و بهتر است منابعی که شنونده محترم در آنجا مشاهده کرده ­اند مشخصا ذکر شود تا پیگیری شود.
اما مسئله سازمان وکالت اینکه از زمان امام صادق(ع) به بعد ائمه اطهار(ع) نمایندگان و وکلایی برای خود در مناطق شیعه­ نشین تعیین کرده و فعالیت­های خود را در بین شیعیان از طریق این نمایندگان و وکلا پیگیری می­ کردند، مخصوصا امامانی که از طرف حکومت محدود شده بودند، لذا این مسئله چون در زمان ائمه بعدی بصورت منسجم­ تر و سازمان­یافته ­تری با تعیین وظایف اجرا شد، از آن در کتاب­های جدید بعنوان سازمان از آن یاد شده است مثل کتابی که حجت­ الاسلام والمسلمین محمدرضا جباری با نام سازمان وکالت نگاشته است و این نمایندگان کارهای بسیار بزرگی را انجام می­ دادند.