حجت الاسلام والمسلمین مهدی پیشوایی

عبدالله محض چه كسي بود؟ قبر مطهرش كجاست؟
پسر حسن مثنی بود یعنی نوه امام حسن مجتبی(ع)، به این علت به او عبدالله­ محض می­ گویند چون هم از لحاظ مادری و هم پدری علوی بود، پدرش پسر امام حسن(ع) و مادرش فاطمه دختر امام حسین(ع) بود، یعنی نسبش خالص بود، محض یعنی خالص.
اجمالا اینکه عبدالله محض در زمان خود از بزرگان و افراد برجسته بنی­ هاشم بوده و پدر محمد نفس زکیه و ابراهیم شهید باخمرا است که در زمان منصور دوانیقی قیام کردند و هر دو به شهادت رسیدند. ایشان از سادات سرافراز بود که به جکومت عباسی معترض بودند و حکومت منصور نیز سادات معترض را به شدت سرکوب می­ کرد و عبدالله محض را بازداشت و در شهر جدید هاشمیه به همراه سادات دیگر زندانی کردند. این شهری، شهری بود که عباسیان بعد از پیروزی بر بنی­ امیه تاسیس کرده و بنام خود گذاشتند، چرا که آنها خود را هاشمی معرفی می­ کردند و می­ خواستند آنجا را پایتخت خود قرار دهند. سرانجام عبدالله محض در سال145 هجری در 75 سالگی در زندان از دنیا رفت.